❊
گفتگوی آقای ابوالحسن بنیصدر و علی صدارت – قتل و خشونت، به هر بهانهای محکوم است، بخصوص به نام دین و عقیده
تاریخ تولید و انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ برابر با ۲ نوامبر ۲۰۲۰ دوشنبه
❊
مطلب را به شکل صوتی، در همینجا بشنوید:
❊
صدارت: لائـیـسـیـتـه، و ابـهـامزدایـی از تـعـریـف آن:
وقتی پندار، از قدرت دوری بجویید و به سمت و سوی حقوقمداری میل کند، تعریف مفهوم لائیسیته را، در مفهومی بالینی و معنایی عملی، اینگونه میتوان ارائه نمود:
هر شهروندی مختار است که به طور هرچه خودانگیختهتر، عقیده و دین را بدون هیچ اکراهی اتخاذ کند؛
هر شهروندی مختار است که به طور هرچه خودانگیختهتر، نوع آن عقیده و دین را بدون هیچ اکراهی، خودش انتخاب کند؛
این خودانگیختگی است که لائیسیته را در سطح افراد و هستههای مردمی و به تبع آن در سطح جامعۀ مدنی و ملت به طور عملی متبلور میکند.
این تبلور، با اشراف به حقوق ذاتی بشر و حقوق شهروندی و حقوق ملی، و بر اساس این حقوق (از جمله، و به خصوص، استقلال و آزادی) استوار است.
یک چنین جامعه و ملتی به این ترتیب، نوعی قانون اساسی تدوین میکند که آکنده از حقوق و واکنده از هرگونه مرام دیگری باشد،
و بدین ترتیب مردم و هستههای مردمی، به طور مداوم،
و با حضور هرچه فراگیرتر و هرچه خودانگیختهتر در میدان ساختن سرنوشتی خوب و خوبتر برای خویش حضوری مستر دارند، و با خشونتزدایی، لائیسیته را هرچه بیشتر به قدرتهای دولتی و قدرتهای غیردولتی
تحمیل میکنند که قدرت و دولت نسبت به نهادهای دینی و عقیدتی، پیوسته بیطرفتر بگردد، و گسترۀ خصوصی از هرگونه سانسور و ممیزی و خشونت و تجاوز قدرت، پیوسته به میزان بیشتری مصون بماند،
و قلمرو خصوصی و جامعۀ مدنی از تجاوز قدرتهای دولتی و خصوصی و غیردولتی، پیوسته به میزان بیشتری مصون بماند.
این نباید دستاویزی برای قدرت باشد، که در روند هرچه فردیتر کردن و منزویتر کردن افراد، از آنچه که امروز در دنیا میبنیم هم فراتر بروند. (انچنان که قدرتهای امروز میکنند، و چه خوش گفت که: «انسان امروز، در حد یک شماره ناچیز شده است»)
تکلیف دین و عقیده را، خود مردم و هستههای مردمی، معین میکنند، و نه مدرسه و نه مسجد و نه دولت و حکومت و نه قدرتهای غیردولتی و یا هر قدرتی دیگر.
در عین حال، لائیسیته به این معنی نیست که افراد باید بیدین و یا بیعقیده باشند. چنین چیزی محال ممکن است!
و همچنین، لائیسیته به معنی کوشایی در خشونتزدایی و نپذیرفتن تبعیض و سانسور و تعرض و تخریب در دو جبهۀ فعال است:
۱-خشونتزدایی و نپذیرفتن تبعیض به علت باورهای دینی و عقیدتی، توسط مخالفان و قدرتهای دولتی و غیردولتی، علیه خویش.
۲-خشونتزدایی و نپذیرفتن تبعیض به علت باورهای دینی و عقیدتی، توسط مخالفان و قدرتهای دولتی و غیردولتی، علیه هر فرد و گروه دیگری. اهمیت این دومی از آن اولی، اصلا کمتر نیست.
بدین ترتیب، جامعه مدنی، عمل به این مفهموم لائیسیته را از جامعه سیاسی مطالبه میکند. در نتیجه، احزاب و تشکیلات و افرادی که روی به قدرت و پشت به ملت دارند، و به دین و عقیده، بیش از دستمایهای برای رسیدن به قدرت، و ماندن در قدرت، و بکار بردن قدرت برای پیشبرد منویات قدرت نظر ندارند، به مردم شناسانده میشوند. مردم و هستههای مردمی، خشونتزدایی و نفی تبعیضهای دینی و عقیدتی را از جامعه سیاسی، مطالبه میکنند، و به دولت تحمیل میکنند. در چنین جامعهای، با چنین شهروندانی، اگر فعالان جامعه سیاسی، از قدرت دوری نجویند و به مردم نزدیک نشوند، به زودی منزوی و حذف خواهند شد.
❊
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
http://alisedarat.com/contact-us/
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
برای مشترک شدن و دریافت خودکار مطالب جدید، به آدرس ذیل مراجعه و آدرس ایمیل خود را بنویسید:
https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=alisedarat
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
❊
لینک مطلب در شبکهبندیهای اجتماعی، برای: عضو شدن و دنبال کردن و مشترک شدن، رایدادن، ابراز نظر، پسندیدن، پیاده کردن،و همرسانی:
❊
❊ یوتیوب :
❊
❊ واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/IT11IqMZ44v9L62gPRghhu
❊
❊ تلگرام :
❊
❊ اینستاگرام :
https://www.instagram.com/p/CHq0hzLpB2A/
❊
❊ فیسبوک :
https://www.facebook.com/Sedarat57/posts/3401064023303523
❊
❊ تویتر :
https://twitter.com/sedaratmd/status/1328475692137328641
❊
❊ پادکست انکر:
https://anchor.fm/sedarat/episodes/–emiok8
❊
http://alisedarat.com/1399/08/12/6853/
❊
اهمیت لائیسیته: نقل قولها از صانعي دادستانی کل کشور
* اطلاعات ، ۱ آذر ۱۳۵۹: «رهبر میتواند به همه نیروها فرمان دهد و فرمان او به عنوان یک فرمان الله واجبالاطاعه است. هنگامی که ولی امر حکمی داد، مراجعه به دیگران معصیت و خلاف شرع است.»
- نمازجمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۶۴: «هر حرکتی از سوی گروهکهای ضدانقلاب جرم است و اقدام علیه جمهوری اسلامی به حساب میآید.»
–
از جمله دلایل عزل بنیصدر از ریاست جمهوری:
۱- مخالفت با ولایت فقیه، که اصلیترین آسیبشناسی نقض لائیسیته بود و هست.
۳- مخالفت با اسلام فقاهتی، به عنوان پایگاه نظریهپردازی برای تجاوز به حقوق بشر، و حفظ ساختار استبدادی رژیم پهلوی و چهره ’اسلامی‘ دادن به همان ساختار، و هرچه بیشتر دور کردن جامعه از شعار ’جدایی کلیسا از دولت‘ و پیشبرد گفتمان نفی لائیسیته.
–
لائیسیته با دعوای علم و پوزیتیویستها با دین شروع شد. در مهد لائیسیته (ژول فری ۱۹۰۵) فرانسه، لائیسیته که قرار بود مربوط به دولت باشد و نه به فرد، به چماق لائیسیته تبدیل گردید و محدودیت و ممنوعیت پوشش، و انواع دیگر دینستیزی به بنیادگراتر شدن جوانان منجر شد و جنایت شارلی ابدو را در پی داشت. ولی اکنون، بعر از گذشت بیش از یک قرن، سران کشورهای غربی باز به غلط بودن تبعیض و دامن زدن به موازنۀ وجودی پیبردهاند و در هنگام آن حملات در فرانسه اولاند و کامرون و اوباما و حتی جان مککین (مک کین در کمیسیون قوای مسلح کنگره امریکا در فوریه ۲۰۱۵) و…..، رسانهها و مردم را از اسلامستیزی برحذر میدارند. ولی متاسفانه بعضی از هموطنان ما کاسه داغتر از آش شده و بیمحابا، در دگراندیشستیزی از بازجویان زندانهای سیاسی رژیم ولایت مطلقۀ فقیه هم پیشی گرفتهاند.
❊
آقای مصباح یزدی فتوا میدهد که «عقل مردم قاصر از پیبردن به فقیه افقه، اعدل، اعلم و اتقی میباشد» و اینکه «انتخاب مستقیما توسط خداوند تبارک و تعالی انجام می شود و اوست که دلهای مجتهدین مجلس خبرگان را بسوی ولی فقیه می گرداند» و «به دلیل اینکه ولی فقیه نایب امام معصوم و منتخب و منصوب از طرف خداوند تبارک و تعالی است، نامحدود و مادامالعمر است» و به این دلیل «فقط در مقابل خداوند تبارک و تعالی پاسخگوست و در مقابل سایر افراد غیر پاسخگوست» زیرا که «عقل مردم عادی، قاصر از ورود به این مسائل است و اساسا مردم عادی حق ورود به سیاست را به این معنا ندارند» و «سایر فقها حق دخالت در حکومت را از حیث اینکه فقیه هستند ندارند و از این لحاظ فرقی با مردم عادی ندارند، لذا موضع سایر فقها و حتی مراجع نیز اطاعت است و ولی فقیه برای فقها نیز مثل سایر مردم غیر قابل نقد است» و «مجلس خبرگان رهبری مجرای تجلی و ظهور مقام عظمای ولایت است ولی در ادامه کار هر گونه نظارت به هر صورت باطل است و حتی نوشتن نامه به ایشان حرمت شکنی محسوب می شود چون همانگونه که گفته شد از ایشان نباید در مورد اعمالشان سئوال کرد» و «مقام عظمای ولایت دارای اختیارات نامحدود است و می توانند در زمانی که لازم میبینند حتی واجبات شرعی مثل حج را نیز برای مدت محدود تعطیل کنند تا چه رسد به تصمیمات جزئیتر از قبیل عزل و نصب مقامات و…» و «اختیارات مقام عظمای ولایت هیچ قید مکانی ندارد و ایشان ولی امر مسلمین جهان هستند» و «آنچه در قانون اساسی در رابطه با اختیارات مقام عظمای ولایت آمده صرفا نمونه و کف اختیارات است و نه سقف آن و همانگونه که از عنوان ولایت مطلقه مشخص است، این ولایت، مطلقه بوده و در هیچ قید قانونی نمی گنجد و الا مطلقه نبود» و «ولایت در ادامه رسالت و امامت بوده و در هر زمان مجرای فیض و عنایت الهی واحد است و لذا شورای فقها باطل است» و «چون ایشان نایب امام زمان (عج) میباشند، موضع مردم عادی ما در قبال ولایت مطلقه، باید اطاعت مطلقه باشد و تفکر و سئوال در مورد عملکرد ایشان از وساوس شیطان است که باید به خداوند متعال پناه برد.» در این زمان چنین کسانی در پائینترین سطوح انسانیت، بر میهن ما حکومت میکنند. قبل از انقلاب ۱۳۵۷ رژیم شاهنشاهی هم دست کمی از این آقایان نداشت و آقای محمدرضا پهلوی از «متفکران» همجنس آقای مصباح یزدی خواسته بود که «ایدئولوژی شاهنشاهی» را بر اساس دیالکتیک تدوین نمایند!
بیشتر از رسانههای ملیِ همگانی بهمثابه شاخه چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.