وظیفه هرکدام از ما در بحران کرونا چیست؟ —> این ویروس را از کسی نگیریم و به کسی ندهیم. مدیریت این بحران را با اعتماد به نفس فردی و اعتماد به نفس ملی، بدون انتظار از رژیم و یا سایر قدرتها، طی کنیم، و از تجربیاتمان در مدیریت این بحران استفاده کنیم که این رژیم را که سرمنشاء همه بحرانها بوده است، با گذاری هرچه خشونتزداتر، براندازیم و پایههای یک نظام دموکراتیک را بریزیم.
پیام پزشکان:
جان خود و عزیزان خود را نجات دهید: در خانه بمانید! دستهای آلوده را به سر و صورت نزنید!
نجات جان عزیزانمان از مرگ بعلت کرونا با قرنطینه فردی، و خانوادگی، و جمعی
پیام پزشکان-نجات جان عزیزانمان با قرنطینه فردی، و خانوادگی، و جمعی
پیام پزشکان:دستان خود را بشویید:
❊
مصاحبه آقای حسین جوادزاده از رادیوعصرجدید با علی صدارت – گفتگویی با هموطنان در باره بحران ویروس کرونا
فایل صوتی را در همینجا بشنوید:
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
برای بیشتر بیماریهای ویروسی، آنتیبیوتیک موجود نیست.
بهترین راه مقابله با این ویروس، پیشگیری است.
واکسن، بهترین راه پیشگیری است. ساختن و آزمایش کردن واکسنهای جدید، دو سه سالی وقت لازم دارد. از شروع این بیماری در دسامبر ۲۰۱۹ در منطقه ووهان Wuhan در چین، فقط ۴-۵ماه میگذرد و در نتیجه برای این ویروس تازه شناخته شده، هنوز واکسنی ساخته نشده است.
–
ویروس کرونا مورد بحث، با نام کووید۱۹ (COVID-19 = Coronavirus disease 2019) از خانواده بزرگی است که بیماریهای دستگاه تنفسی را به اشکال متفاوت و با شدت و حدت مختلف، باعث میگردد. شاید ویروسهای معروف دیگری هم از این خانواده، در افکار عمومی، ناآشنا نباشند. چند سال پیش «سارز» Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) و نیز «مرس» Middle East Respiratory Syndrome (MERS) هم از همین خانواده ویروسی بودند که توجه زیادی را به خود جلب کردند.
–
مشکلات مربوط به این خانواده از ویروس:
میتوانند حیوانات را هم مبتلا کند.
انسانها و حیوانات آلوده به ویروس، در عین اینکه هیچ گونه علائم بالینی ندارند، میتوانند ناقل این ویروس باشند و آن را به دیگران منتقل کنند. در اولین فردی که در امریکا از عفونت با کووید۱۹ جان خود را از دست داد، متخصصان نتوانستند به هیچ وجه سابقه تماس با بیمار دیگری را بیابند.
دوره مدتی که انسان یا حیوان آلوده میتواند به عنوان «ناقل سالم» این بیماری را به بقیه سرایت دهد، معلوم نیست و اینکه این واگیری و سرایت از چه موقعی شروع و در چه موقعی تمام میشود، مشخص نیست.
راه انتقال ویروس، از راه انتقال ترشحات بزرگ (قابل رویت با چشم غیرمسلح) و کوچک (میکوسکوپی و غیرقابل رویت با چشم غیرمسلح) تنفسی، بسیار آسان است، عطسه و سرفه، و حتی نفس کشیدنهای معمولی.
–
علائم بالینی کدامها هستند؟
آلودگی به کووید۱۹ میتواند به صورت یک سرماخوردگی کاملا معمولی و ملایم و ساده باشد. از طرف دیگر، بیمار مبتلا به ویروس، ممکن است به سرعت بدحال گشته و در اثر نارسایی تنفسی، جان خود را از دست بدهد. در طیف مقابل، ابن عفونت میتواند کاملا بدون هر گونه علائم بیماری باشد و فرد آلوده، کاملا سالم و سرحال بماند.
پیشبینی اینکه الودگی در یک فرد به چه شدتی بروز خواهد کرد، و یا اینکه آن فرد بدون هرگونه علامتی این عفونت را دفع خواهد کرد، غیرممکن است.
نزدیک به همهٌ علائم بالینی عفونت کرونا، غیراختصاصی است. به این معنی که این علائم در بسیاری بیماریهای دیگر هم ممکن است دیده شوند که اصلا ارتباطی هم با کرونا ندارند.
–
چه کسی ممکن است مبتلا شود؟
عوامل خطر برای ابتلا به بیماری و شدید بودن و کشنده بودن آن از این قرار است:
۱-سن بالا.
۲-ضعف سامانهٌ ایمنی بدن (سوء تغذیه، بیماریهای سامانهٌ دفاعی و ایمنی،…)
۳-مصرف داروهایی که بر سامانه ایمنی بدن اثر میگذارند (انواع داروهایی که بیماران پیوند اعضا بدن مجبورند مصرف کنند، و شیمیدرمانی، اشعهدرمانی، و سایر درمانها در مبتلایان به سرطان، و…)
–
نحوهٌ انتقال ویروس چگونه است:
ببینیم که این ویروس چگونه و از کجای بدن یک فرد آلوده خارج میشود، و چگونه و به کجای بدن یک شخص سالم وارد میشود.
ویروس در بدن انسان یا حیوان آلوده موجود است. این ویروس، به ریهها و راههای تنفسی حمله میکند و به طور اختصاصی، در آن قسمت از بدن زندگی و رشد و تکثیر میکند. در نتیجه، ترشحات راههای تنفسی سرمنشاء اصلی انتقال این ویروس است.
ترشحاتی که به شکل قطرههای قابل رویت به هنگام سرفه و عطسه در هوا پراکنده میشوند، یکی از راههای شایع برای انتقال ویروسهای تنفسی هستند، ولی تنها راهها سرایت عفونت نیستند.
هوای تنفسی که به هنگام بازدم و یا صحبت کردن، از دهان و بینی خارج میشود، حاوی قطرات بسیار کوچکی است که فقط در هوای سرد و بصورت بخار آب قابل دیدن با چشم غیرمسلح است. این قطرات میکروسکوپی میتوانند حامل مقادیر زیادی ویروس باشند.
ویروس موجود در این قطرهها، چه قابل رویت و چه غیرقابل دیدن با چشم معمولی، میتوانند مستقیما با تماس نزدیک فرد سالم، در موقع تنفس و به هنگام دم (شهیق) به داخل راههای هوایی، مکیده شوند و فرد را آلوده سازند. این قطرات تنفسی میتوانند فاصلهای تا حدود یکی دو متر را طی کنند. خطر گرفتن عفونت از راه صحبت کردن با یک بیمار مبتلا به ویروس، در فاصلهای بیش از حدود دو سه متر، بسیار کمتر میشود. ولی دیده شد که با عطسه و سرفه، این قطرات تا ۶-۷متر هم میرسند.
راه دوم اینکه همین قطرههای بزرگ و کوچک، به علت عطسه و سرفه و حتی تنفس معمولی، از بدن فرد آلوده به ویروس خارج شده و روی سطوح مختلف (دستگیره در، میله اتوبوس و مترو، عابربانک، پول، پاکت، روزنامه،….. یا هر شیئ دیگری) مینشیند. فرد سالم، با لمس آن سطوح، دست خود را به ویروس آلوده میکند و اگر دستش را قبل از شستن به صورت و بینی و دهان و چشم بزند، ویروس شانس ورود به بدنش را پیدا میکند. به نظر میرسد که این راه دوم، مهمتر از راه تنفس مستقیم برای انتشار عفونت در سطح وسیع و در جامعه باشد.
میزان آلودهکنندگی توسط عطسه و سرفه، بیشتر از تنفس معمولی شخص آلوده به ویروس است. این آلودهکنندگی، هم در مورد آلوده کردن سطوح و اشیاء، و هم در مورد تنفس در فاصله کمتر از یکی دو متر صدق میکند.
خطر آلودهکنندگی افراد آلوده که هیچ علائمی از بیماری را ندارند، ظاهرا کمتر است تا بیماری که از حالات حاد و پرعلامت بیماری، با تب و سرفه و تنگی نفس، رنج میبرد.
به نظر مرسد که سایر ترشحات بدن (مانند عرق تن و ادرار و مدفوع، و…) کمتر بیماریزا هستند. ولی بهرحال شستن دستها قبل از غذا و تماس با سر و صورت، از هر عفونتی، از جمله این عفونت و این نحوهٌ انتقال هم پیشگیری میکند.
–
سرنوشت شخصی که در معرض آلودگی قرار میگیرد چیست؟
برای بیشتر این اشخاص، خطر مرگ آنها به علت یک بیماری مهلک کرونا، خیلی زیاد نیست. شخصی که آلوده میشود، ممکن است علائم یک سرماخورگی خفیف را بروز بدهد و بعد از چند روز هم خود به خود بهبود یابد، ولی همانطور که گفته شد، خطر اینکه بیماری به سرعت به مرگ بیانجامد هم هست. تعدادی هم بدون هیچ علائم بالینی، ویروس را در بدن خود حمل میکنند، ولی میتوانند به عنوان یک ناقل سالم، ویروس را به افراد دیگری منتقل کنند و حتی علیرغم اینکه خود کاملا سالم باقی بمانند، باعث مرگ آنها شوند.
سرنوشت افرادی که در معرض آلودگی به ویروس قرار میگیرند، اصلا معلوم نیست، و نمیتوان پیش بینی کرد که کدام فرد آلوده در عرض چند روز خواهد مرد، و کدام یک بدون هیچ گونه علایم بالینی، ویروس را دفع میکند.
–
راههای پیشگیری:
۱- انتقال دادن ویروس از خود به دیگران:
فرض را بر این بگذارید که، حتی اگر اصلا هیچگونه علائم بالینی هم ندارید، به ویروس آلوده هستید و میتوانید آن را به بقیه، به تعداد بیشماری از مردم، منتقل کنید.
ماسک: بکار بردن پوشش بر روی بینی و دهان (اگر در منطقه شما ماسکهای پزشکی کمیاب هستند، آنه را در اختیار پزشکان و پرستاران و سایر کارکنان پیشگیری و امداد و تشخیص و درمان قرار دهید)
عطسه و سرفه در آرنج.
۲- انتقال پیدا کردن ویروس از دیگران به خود: فرض را بر این بگذارید که هر فردی که با او تماس دارید و هر سطحی که به آن تماس پیدا میکنید، آلوده است.
در فکر خود تصور کنید که هر سطحی که به آن تماس پیدا میکنید، به گِل آغشته است و آلودگی قابل رویت است. همانطور که اشیاء و دستهای آلوده به گِل را به سر و صورت و چشم و دهان و بینی نمیزنید، رفتار کنید.
از قرنطینه خارج نشوید.
به مطب دکتر مراجعه نکنید، مگر تب و لرز و سرفه و تنگی نفس داشته باشید. زیرا که ممکن است بیماری شما کرونا نباشد و ویروس در محیطهای آلوده، به بدن شما وارد شود. و یا اگر واقعا کرونا داشته باشید، آنرا به بقیه سرایت خواهید داد.
امکانات پزشکی، تحت فشار فراوان است، و کمبودهای اضطراری وضعیت را خطرناک کرده است.
از مصرف امکانات پزشکی برای بیماریهای معمولی، تا آنجا که ممکن است، استفاده نکنید.
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
با جنگ روانی است که رژیم ولایت مطلقه، توانسته است ۴دهه مردم ایران را منفعل و بیعمل نگاه دارد که بتواند بر آنها سلطه داشته باشد. تا جایی که بعضی از مردم با پای خود به حوزههای رایگیری میروند و با دست خود به این رژیم مشروعیت میدهند، تا باز هم بر سر کار بماند و به تجاوزها به حقوق آنها، ادامه دهد!
و نیز با جنگ روانی است که رژیم ولایت مطلقه، توانسته و میتواند افراد یگان ویژه و سایر قوای سرکوب و قوای اطلاعاتی و امنیتی را، به مانند حیوانات وحشی، به جان هموطنانشان، خواهران و برادرانشان، بیاندازد.
همه به کمک همدیگر میتوانیم هرگونه سانسوری را از بین ببریم، و برای اینکار وسایل متعددی در اختیار شما و همهٌ ما موجود است.
جنگ واقعی ، جنگ روانی است.
❊❊❊❊❊
❊❊❊❊❊
هموطن و همزبان عزیز، آنچه که در ذیل آورده شده است، همان مطلب فوق است که در شبکهبندهای اجتماعی مختلف، و به این منظور که کار شما عزیزان، در گسترش فرهنگ مردمسالاری، با مشارکت در مبارزه با سانسورها، آسانتر گردد.
امیدواریم که هرکدام از ما، به سهم خود و به نوبه خود، خویشتن را از لذت همکاری در ساختن سرنوشت خوب و خوبتر، برخوردار کنیم.
❊❊❊❊❊
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
فایل صوتی در ساندکلاد استقلال و آزادی، برای پیاده کردن (دانلود)، و پسندیدن (لایک) و یا نپسندیدن و لطفا همرسانی:
https://soundcloud.com/a-banisadr/sedarat-99-01-16asrjadid
–
https://soundcloud.com/a-banisadr/sets/sedarat
–
https://soundcloud.com/tags/sedarat
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
❊ YouTube
فایل در کانال یوتیوب علی صدارت، برای اشتراک(subscription) در کانال، ابراز نظر(کامنت) و پسندیدن(لایک) و یا نپسندیدن، و همرسانی:
–
https://www.youtube.com/c/AliSedarat
https://www.youtube.com/user/ShakhehChaharom/videos
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
❊ Telegram
فایل در کانال تلگرام برای همرسانی و عضویت در کانال:
تصویری:
–
صوتی:
–
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
آدرس لینک مطلب برای ابراز نظر(کامنت)، و پسندیدن(لایک) و یا نپسندیدن، و همرسانی، و دنبال کردن(follow)مطالب در اینستاگرام:
پست:
https://www.instagram.com/p/B-kzpvYpqcv/
–
https://www.instagram.com/ali.sedarat/
–
به شکل IGTV در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/tv/B-k3Z9PplXq/
–
https://www.instagram.com/ali.sedarat/channel/
–
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
آدرس لینک مطلب برای ابراز نظر(کامنت)، و پسندیدن(لایک) و یا نپسندیدن، و همرسانی، و دوست(friend)شدن در صفحهٌ فیس بوک:
https://www.facebook.com/Sedarat57/videos/215922079727128/
–
https://www.facebook.com/pg/Sedarat57/videos/?ref=page_internal
–
https://www.facebook.com/Sedarat57
❊ و همچنین در پروفایل فیس بوک:
https://www.facebook.com/ali.sedarat.75/posts/2597871163674045
–
https://www.facebook.com/ali.sedarat.75
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
آدرس لینک مطلب در سایت علی صدارت برای مشترک شدن(subscribe)، ابراز نظر(کامنت)، و پسندیدن (لایک) و یا نپسندیدن، و لطفا همرسانی:
http://alisedarat.com/1399/01/16/5873/
❊
مطالب مرتبط بیشتر در سایت در آدرس ذیل:
http://alisedarat.com/?s=%D8%B5%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AA
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
فایل در پادکست علی صدارت، برای مشترک شدن(subscribe)، و همرسانی:
–
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
آدرس لینک مطلب در وبلاگ علی صدارت برای ابراز نظر (کامنت)، و پسندیدن (لایک) و یا نپسندیدن، و لطفا همرسانی:
https://ali-sedarat.blogspot.com
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
هر ایرانی، یک رسانهگر!
(جمله فوق، عنوان درشت صفحه اول رسانههای معتبر دنیا در جنبش۱۳۸۸ بود که با شوق، جنبش خودجوش را ترسیم میکردند)
اگر با مطالب و فایلهای نوشتاری/صوتی/تصویری که خدمتتان تقدیم میشود مخالفت عمدهای در کلیت آنها ندارید و مطلب را کمکی و قدمی، هرچند بسیار کوچک، برای یک تلاش فرهنگی و خشونتزدا جهت آزادی و استقلال میهن میدانید، در پخش و نشر آن (لااقل با به اشتراک گذاشتن در شبکهبندهای اجتماعی، و یا ارسال آن به آدرسهای ایمیل دوستان خود) ما را یاری فرمایید.
لینکهای مربوطه، برای راحتی کار شما، در بالا و نیز انتهای این صفحه آورده شده است. اگر راههای دیگری برای راحتتر شدن کار شما به نظرتان میرسد، ما را با ارسال پیشنهادهای خود، خوشحال کنید.
دموکراسی در هیچ کشوری بدون وجود فرهنگ مردمسالاری، متصور نیست. تا تغییر نکنیم، نمیتوانیم تغییر بدهیم.
بدون فعالیت و ابتکار در امور فرهنگی و رسانهآی، و بدون مشارکت در جنبش خودجوش، (و تلاش برای هرچه فراگیرتر کردن آن)، استقرار و استمرار و پیشبرد مردمسالاری در میهن ممکن نمیشود.
برای ساختن سرنوشتی بهتر، کسب قدرت و در اختیار خود گرفتن و بکار بردن قدرت، لازم نیست.
برای ساختن سرنوشتی خوب و خوبتر، من و شما و هر کدام از همه ما مردم باید کاری بکنیم، هرچقدر هم که آن کار، در ظاهر، به نظر کوچک بیاید.
’مردم‘ باید یک کاری بکنند! چه باید کرد؟
http://alisedarat.com/1397/08/06/4317/
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
برای دریافت خبرنامه/مطالب سایت به صورت خودکار، آدرس ایمیل خود را در قسمت مربوطه در بالای این صفحه برای ما بفرستید.
دریافت مطالب سایت به صورت خودکار توسط:
توسط پادکست:
❊❊❊
توسط فیدبرنر:
http://feeds.feedburner.com/alisedarat
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
بیشتر از رسانههای ملیِ همگانی بهمثابه شاخه چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.