اولین هشدارها در باره از سرگیری برنامه های اتمی ایران در سال 1983/1361

اولین هشدارها در باره از سرگیری برنامه های اتمی ایران در سال 1983 توسط روزنامه انقلاب اسلامی در هجرت

Nirogah-atomique-Boushehr۱۳۹۳/۰۲/۲۸- سایت انقلاب اسلامی: مطلب که در زیر می خوانید در نشریه انقلاب اسلامی در هجرت- شماره 44- 21 دیماه تا 5 بهمن 1361- 11 ژانویه 1983 درج شده است. نام نویسنده بر ما روشن نیست اما توسط یکی از علاقمندان «انقلاب اسلامی در هجرت» بنام ع. ر. برای ما ارسال شده است که عینآ برای اطلاع خوانندگان عزیز درج می گردد. این مقاله از اولین هشدارها در باره از سرگیری برنامه هسته ای ایران بود. همانطور که میدانید بعد از انقلاب این برنامه به کنار گذاشته شد ولی دوباره در زمان جنگ ایران و عراق مسئولان به فکر از سرگیری این برنامه افتادند که جنبه های امنیتی آن بعدها روشن شد و تا امروز ایران را گرفتار کرده است. از آن زمان نشریه انقلاب اسلامی این موضوع را مرتب دنبال کرده است و اطلاعات لازم را در اختیار خوانندگان قرار داده است. این مقاله را بعد از 31 سال برای بازخوانی خوانندگان درج می کنیم.

 

چرا نیروگاه اتمی؟

رژیم خمینی قدمهای اولیه برای ساختن نیروگاههای اتمی را برداشته و بزودی میلیاردها دلار سرمایه ای که برای بازسازی مملکتمان لازم است، خرج این نیروگاه ها خواهد کرد. این برنامه ای بود که شاه آغاز کرده بود ولی قیام بهمن به آن خاتمه داد و هم آقای بازرگان و هم آقای بنی صدر با ادامه ساختن نیروگاه های هسته ای مخالفت ورزیدند. باید ذکر نمود که اکثر کشورهای صنعتی به بنای نیروگاه های اتمی خاتمه داده اند و آنهم به دلایلی منطقی. اول اینکه از نظر اقتصادی، نیروگاه های اتمی قادر نیستند با نیروگاه ها که سوخت آنها از نفت و گاز طبیعی و ذغال تامین میشود، رقابت کنند، زیرا نیروی تولیدی نیروگاه های هسته ای گرانتر تمام میشود. ثانیآ هنوز باقیمانده سوخت اورانیوم مصرف شده در اینگونه نیروگاه ها، مسئله ای حل نشده است و اینگونه باقیمانده شده ها برای مردم و محیط زیست، خطرناک است. از جمله ممالکی که در سالهای اخیر بخاطر اینگونه دلایل از ساختن نیروگاه های هسته ای جدید دست برداشته اند، میتوان امریکا را نام برد که هم دارای منابع سرشار اورانیوم میباشد و هم دارای مسافت کافی برای دور ریختن مواد سوخته اورانیوم است. مطلب قابل توجه دیگر مربوط به این حقیقت است که تقریبا تمام کشورهای صنعتی برای تامین انرژی خود احتیاج به واردات مواد سوختی از قبیل نفت و گاز و ذغال دارند. پس این گونه ممالک بیش از کشورهائی که از نظر ذخائر مواد سوختی غنی هستند محتاج به نیروی هسته ای میباشند.

پس به چه دلیل رژیم فاسد خمینی در پی ساختن نیروگاه های اتمی است؟ منابع نفتی ایران لااقل 50 سال دیگر قادرند که نفت برای صادرات و مصرف داخلی ایران را تولید کنند. از این مهمتر آنکه ایران صاحب منابع غنی گاز طبیعی است. منابع گاز ایران بعد از شوروی بزرگترین منابع جهان است. منابع گاز طبیعی ایران شامل 484000 میلیارد فوت مکعب است. (ارقام اشتباه نشده اند) که این مطابق با 500000000 میلیارد بی تی یو (واحد انرژی British thermal unit) میباشد. در مقایسه امریکا که صاحب سومین منابع گاز در جهان میباشد دارای 198000 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی میباشد. آمار دقیق در باره مصرف نیرو در ایران موجود نیست ولی میشود آنرا تخمین زد. مصرف نفت در ایران در حدود 500 هزار بشکه در روز میباشد که این معادل است با 106000 میلیارد بی تی یو در سال.

تولید ناخالص ملی ایران حداکثر در حدود 80 میلیارد دلار است که سهم نفت در حدود 30 میلیارد آنرا تشکیل میدهد. پس تولید ناخالص ملی غیر نفتی ایران در حدود 50 میلیارد دلار است، یعنی یک شصتم تولید ناخالص ملی غیر نفتی امریکا. اگر نسبت مصرف نیروی ایران سالیانه به 124000 میلیارد بی تی یو میرسد یعنی فقط 17 درصد مصرف نیروی ایران از سوختهای غیر نفتی تامین میشود. با اینکه رقم مصرف سوخت محاسبه شده از این طریق اغراق آمیز است، فرض کنیم که در محاسبه آن اشتباره کرده ایم و در عوض مصرف نیرو  ایران  300000 میلیارد بی تی یو بحساب بیاوریم، حال برگردیم به ذخائر گاز طبیعی ایران. فرض کنیم که مصرف نیروی سالیانه چهار درصد رشد میکند (در مقایسه انتظار میرود که مصرف نیرو در امریکا در 20 سال آینده، سالیانه فقط یک درصد رشد کند). همچنین فرض نمائیم که مصرف نفت ایران در حد فعلی ثابت بماند و تمام رشد مصرف نیروی از گاز طبیعی تامین بشود. در این صورت، منابع گاز ایران به تنهائی هشتاد سال نیروی مورد احتیاج ایران را تامین خواهد کرد. در ضمن میدانیم که ایران دارای منابع سرشار ذغال سنگ  میباشد که با استفاده از این سوخت عمر ذخایر گاز طبیعی طولانی تر خواهد شد. بعلاوه تردیدی نیست که ایران دارای ذخایر نفتی و گاز و ذغال دیگر نیز میباشد که تا بحال کشف نشده اند.

سئوال که پیش می آید اینست که چرا رژیم خمینی کارهای شاه را از نوع شروع کرده است؟ لابد پروژه بعدی رژیم ساختن کازینوی  است! در ضمن باید در نظر داشت که ساختمان نیروگاه اتمی، ایران را بیش از پیش به کشورهای صنعتی وابسته می کند و تحت نفوذ آنها قرار می دهد. چرا رژیم اینگونه برنامه ها را دنبال میکند؟ امکان دارد که رژیم از روی نفهمی شدید این کار را میکند. ولی بنظر نمی آید که تا اینحد نفهم باشد (شاید هم باشد!). شاید رژیم مایل است که از این راه نظر دولتهای امریکا و انگلیس  و غیره را جلب نماید و شاید هم ساختمان نیروگاه هسته ای امکان دزدی بیشتر را برای گردانندگان رژیم فراهم میسازد. اما بنظر میرسد که این برنامه رژیم بخاطر ترکیبی از همه این دلایل باشد.

ع – ر


بیشتر از رسانه‌های ملیِ همگانی به‌مثابه شاخه‌ چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا

بیشتر از رسانه‌های ملیِ همگانی به‌مثابه شاخه‌ چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب