علی صدارت – تماسهای آقای بنیصدر با قدرتهای خارجی، و ارتباطات آنها با وی
گفتگوی علی صدارت با آقای بنیصدر، در چهار جلسه:
❊
-ارتباط بنیصدر با قدرت خارجی۱/۴
تاریخ گفتگو ۵ تیر ماه ۱۳۹۶ برابر با بیست و ششم جون ۲۰۱۷
❊
20170703-ارتباط بنیصدربا قدرت خارجی۲/۴
تاریخ گفتگو ۱۲ تیر ماه ۱۳۹۶ برابر با سوم جولای ۲۰۱۷
❊
-ارتباط بنیصدر با قدرت خارجی۳/۴
تاریخ گفتگو ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۶ برابر با دهم جولای ۲۰۱۷
❊
20171113-ارتباط بنیصدر با قدرت خارجی۴/۴
تاریخ گفتگو ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۶ برابر با سیزدهم نوامبر ۲۰۱۷
❊
…..بنیصدر: چرا پیشنهاد آقای خمینی را نپذیرفتم
بر اساس همین باور است که وقتی چند سال بعد آقای خمینی، دریافت که مثل همهٌ قدرتمداران عامل قدرت نیست و در واقع آلت فعل و عملهٌ قدرت است، و حتی به جایی رسیده بود که میخواست از مقام خود استفعا دهد (بنا به خاطرات آقای رفسنجانی)، در چند نوبت به نزد آقای بنیصدر در فرانسه پیام فرستاده بود و ابراز پشیمانی کرده بود و از او دعوت کرده بود که به ایران باز گردد و تصدی امور را در دست بگیرد.
و بر اساس همین باور است که آقای بنیصدر در تمام طول عمر خود، حتی وقتی که در سختترین شرایط در تبعید و در «حصر خانگی» بسر میبرد، به درخواست قدرتهای خارجی برای اینکه به کمک انیرانیان، او رادر ایران به قدرت برسانند، همیشه جواب منفی داده است(https://t.me/sedaratMD/607). آقای بنیصدر نه تنها در هیچ زمان و در تمام عمر خود، ننگ عامل بیگانه بودن و بدیل وابسته شدن را نپذیرفته، بلکه در اینکه قدرتها نتوانند برای ایران بدیل وابسته و مزدور بسازند هم بسیار موفق بوده است.
این واقعیت (که در آن هیچ استثنایی را سراغ ندارم!)، یکی از مهمترین و اصلیترین دلایلی است که کسانی که به اصالت قدرت و سلطه باور دارند، و یا خود با قدرتها و سلطهگران بده بستان و چانهزنی دارند، و یا اینکه از کسانی که از قدرتها پول و امکانات گرفته و میگیرند، پشتیبانی میکنند، همیشه با تخریب و خصومت با آقای بنیصدر برخورد کردهاند.
این افراد هیچ نمیخواهند ببینند که، بنیصدر با نظراتش مبنی بر نفی قدرت، و با سن و سال و سابقهای که دارد، در ایران میتواند نقش بسیار حیاتی برای سخنگوییِ گذاری خشونتزدا از ولایت مطلقه به مردمسالاری ایفا کند، و در واقع برای این منظور، بهترین شخص است.
در این زمان، شباهت نقش آقای بنیصدر در ایران، به نقش نلسون مندلا در افریقای جنوبی، بیش از پیش مطرح میشود.
آن افراد، تا توانستهاند، در مورد ایدهٌ «نلسون مندلا بودن بنیصدر» تخریب و سانسور، و نیز خودسانسوری اعمال کردهاند. غافل از اینکه اکثر آنها در سنین بالا یا در ایران منزوی هستند، و یا در خارج تبعید و گوشهگیر، و اگر در آینده نزدیک بساط این رژیم برچیده و وضعیت ایران عوض نشود، خطر حیات ملی به کنار، امکان پایان حیات فردی آنها در غربت و انزوا، هر روز زیادتر میشود، و ایران یک موقعیت نادر را از دست میدهد.
–
بازگویی تاریخ معاصر ایران در این رابطه و در اینجا کم اهمیت نیست.
یادآوری این واقعیت که باز بر اساس نفی قدرت و باور به حقوق است که آقای بنیصدر، امتحان عملی خود را خوب جواب داده و طی سالها، دعوت بسیاری از افراد را برای «رهبری آپوزیسیون» نپذیرفته است. جواب معروف و به تکرار شنیده شده از ایشان این است: «…من نه مردم ایران را گوسفند میدانم، و نه خودم را گوسفندچران میخواهم!…» با توجه به تحولات مشهود در ایران، این مراجعات در سالها و ماههای اخیر، بیشتر هم شدهاند.
دانستن این قضیه جالب است که عدهای از این دعوت کنندگان، از کسانی بودهاند که، طی سالها، در دشمنی و سانسور آقای بنیصدر و دوستان وی از هیچ کوششی فروگذار نکرده بودند. بعضی از این هموطنان دعوتکننده، خود به طور غیرمستقیم، و یا حتی مستقیما در کودتای خرداد ۱۳۶۰ نقش داشتهاند. ولی بوتهٌ آزمایش زمان، استقامت کنندگان در استقلال و آزادی و سایر حقوق را به این هموطنان و سایرین شناسانده است.
این دوستان از آقای بنیصدر به عنوان «نلسن مندلا»ی ایران یاد میکنند. چرا که خیلی خوب مطمئن هستند که در صورتی که آقای بنیصدر سخنگوی جنبش باشد، هیچ صدای مخالف خود را خفه نخواهد کرد.
این واقعیت، محدود به امروز و دیروز نیست. رواداری و تحمل بدون تبعیض ایشان در مورد دگراندیشان به دههها قبل باز میگردد. مثالهایی مانند عملکردی که آقای بنیصدر در دوران دانشجویی (دفاع از مخالفان خود، و حتی حزب توده، وقتی که عدهای در کوی دانشگاه سوربن، میز کتاب آنها را تخریب و آنها را مورد ضرب و شتم قرار میدادند) و یا در دوران ریاست جمهوری (آقای خمینی در روزهای قبل از کودتای خرداد ۱۳۶۰ پیام تطمیع به قدرت را توسط تماس تلفنی برادرزادهاش آقای رضا پسندیده به آقای بنیصدر که در کرمانشاه بود رساند، که شرط آن سرکوب مخالفان بود. علیرغم اینکه آقای بنیصدر تهدیدها و خطرات شدید را بسیار جدی میدانست، به وی پاسخ منفی داد) از خود نشان داده است، خود اثبات این مدعی است.
این هموطنان که خواهان گذار خشونتزدایی چون افریقای جنوبی هستند و به آقای بنیصدر، به مانند نلسون مندلا مینگرند، از جمله به اشکال مختلف اظهار میدارند که «…بنیصدر در جوانی و اوج قدرت، بر حقوقمداری پافشاری و استقامت داشت… و حالا در این سن و سال، که اصلا به فکر قدرت نیست….» بسیاری بر این واقعیت واقفند که تاریخچه و تمام خصوصیاتی که در آقای بنیصدر جمع شده است، (چه شخصا از ایشان خوششان بیاید یا نه) ایشان را به عنوان بهترین کسی که میتواند به عنوان سخنگوی جنبشی که بیانگر شعار باشعور مردم مبنی بر «پشت به قدرت، روی به ملت» است معرفی کند، که با پشت کردن به قدرت خارجی و با پشت کردن به قدرت داخلی، مردم را در جنبش خودجوش مردمی، همراهی کند. که با مردم و با روشهایی هرچه خشونتزداتر، کشور را از دوران گذار عبور دهند، و با انتخابتی آزاد، پایههای دولتی مردمسالار را بریزند، و مانند افریقای جنوبی از کینهورزیها و خشونتها و انتقامجوییهای زنجیرهای و واکنشی جلوگیری کنند.
قدرتهای داخلی و خارجی، با این حقایق بیگانه نیستند. قدرت داخلی ترسی از پهلویها و رجویها و سایر قدرتپرستان که حاضرند به هر قیمتی «آخوندها» را کنار بزنند تا خود بر تخت قدرت بنشینند، ندارد، چرا که خوب میداند آنها در دل ایرانیان، هیچ جایگاه جدیای ندارند، و اگر به ضرب و زور قدرتها و رسانههاشان نبود، آنها به هیچوجه حتی نمیتوانستند مطرح هم بشوند. قدرتهای خارجی هم تجربه آقای دکتر مصدق و مصدقیها را خوب میدانند و از خط و ربط استقلال و آزادی و حقوقمداری واهمه دارند، و از طرف دیگر در هر تلاشی که برای ساختن و پرداختن «بدیل وابسته» کردهاند، ناکام ماندهاند، که این خود باعث واهمهٌ بیشتر آنها از تغییر رژیم و فروپاشی ولایت مطلقه فقیه، گشته است.
پس قدرتهای داخلی و خارجی، و نیز «آپوزیسیون» قدرتپرست و وابسته، همه و همه در سانسور آقای بنیصدر و خط استقلال و آزادی و حقوقمداری، همداستان و همدستان هستند…..
–
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
جمعآوری مطالب مرتبط با موضع بحث و بازنشر گفتگو در مجموعه ذیل:
❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊
بیشتر از رسانههای ملیِ همگانی بهمثابه شاخه چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.