صدارت – ویروسِ ولايت مطلقه، فاجعه‌آمیزتر از ويروسِ کرونا، با نگاهی به جنبش ۱۴۰۰

علی صدارت در مصاحبه آقای حسین جوادزاده از رادیوعصرجدید– ویروسِ ولايت مطلقه، فاجعه‌آمیزتر از ويروسِ کرونا، با نگاهی به جنبش ۱۴۰۰ 

تاریخ تولید و انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۱۳ آگوست ۲۰۲۱ جمعه

مطلب را به شکل صوتی، در همین‌جا بشنوید: 

برای رهایی از وضعیت فاجعه‌آمیز امروز، باید با اعتماد به نفس فردی، و با اعتماد به نفس ملی، به کمک همدیگر، پشت به قدرت (قدرت خارجی، و قدرت داخلی) و روی به ملت داشته باشیم.

اطلاع‌یافتن و اطلاع‌دادن، حقی از حقوق بشر است

حقوق‌مدارتر شدن و حقوق‌مدارتر کردن، از پیش‌نیازهای برپایی و پویایی یک جامعه مردمسالار است. 

یک راه آسان برای مشارکت در ساختن سرنوشتی خوب و خوب‌تر در اینجا برای شما فراهم شده است: 

لینک مطلب در شبکه‌بندی‌های اجتماعی، برای: عضو شدن و دنبال کردن و مشترک شدن، رای‌دادن، ابراز نظر، پسندیدن، پیاده کردن، به دوستان خود ایمیل کردن، و…، و لطفا هم‌رسانی:

واتساپ:

https://chat.whatsapp.com/IT11IqMZ44v9L62gPRghhu 

یوتیوب:

یوتیوب تصویری : 

https://youtu.be/p1q55jk3sZs 

 

 

  YouTube  یوتیوب صوتی :

فایل در کانال یوتیوب استقلال و آزادی، یا  کانال یوتیوب ایران مصاحبه برای ابراز نظر (کامنت)،  و پسندیدن (لایک) و یا نپسندیدن،   و لطفا هم‌رسانی: 

https://youtu.be/sW2-DLFiRUU 

SoundCloud ساندکلاد : 

فایل صوتی در ساندکلاد استقلال و آزادی، برای پیاده کردن (دانلود)، و پسندیدن (لایک) و یا نپسندیدن و لطفا هم‌رسانی:

https://soundcloud.com/a-banisadr/sedarat-1400-05-22asrjadid 

گب gab :

https://gab.com/sedarat/posts/106751904051457317 

 

 پادکست انکر:

https://anchor.fm/sedarat/episodes/ep-e15suo6

تلگرام : 

https://t.me/sedaratMD/1243 

 

 سایت: 

http://alisedarat.com/1400/05/23/7982/ 

 فیس‌بوک : 

https://www.facebook.com/Sedarat57/posts/214050957398124 

 

 اینستاگرام : 

https://www.instagram.com/p/CSh5bYJl32w/ 

شماری از ویژگی‌های جنبش ۱۴۰۰ که اگر ادامه پیدا کنند و با اعتصابات سراسری همراه گردند، گذاری خشونت‌زدا از رژیم ولایت مطلقه و استقرار و استمرار دموکراسی در افقی نزدیک قابل رویت خواهد بود:  

۱-خودانگیخته

۲-خودجوش

۳-پشت به قدرت (هم قدرت‌های خارجی، و هم قدرت‌های داخلی)، روی به ملت

۴-ریشه‌ای و نه دستوری و از بالا

۵-پراکنده در لایه‌ها مختلف جامعه

۵-پراکنده در مشاغل مختلف نیروی کار

۶-شروع از مناطق دور از مرکز (تهران و حتی مراکز استان‌ها)

۷-نفی خشونت، ابتکار در روشهای خشونت‌زدا

۸-فراقومی، نفی تجزیه‌طلبی

۹-فراگروهی

۱۰-عدم وابستگی به قدرتهای خارجی و عدم  تاثر از آنها

۱۱-عدم وابستگی از قدرتهای داخلی و عدم  تاثر از آنها

۱۲-نفی ترس از سرکوب

۱۳-جایگزین شدن ترس مردم از دولت، با ترس دولت و قوای سرکوب از مردم

۱۴- تمرکز بیشتر جنبش در قشرهای فرودست، در مناطق محروم و دوردست (مستضعفان)

۱۵- کم‌اثرتر شدن دستگاه جنگ روانی قدرتهای داخلی

۱۶- کم‌اثرتر شدن دستگاه جنگ روانی قدرتهای خارجی

۱۷-بدون رهبری فرد و یا حتی گروهی خاص 

۱۸- برعکس جنبش ۱۳۸۸ با شعار «رای من کو» ، امروز گفتمان جنبش، تعویض این و یا آن مهره رژیم نیست، رژیم در کلیت آن نفی میگردد. درک  و ابراز این واقعیت که از کل نظام باید گذار کرد، هرچه فراگیرتر میشود.

۱۹- افراد و گروههایی که به اشکال مختلف در تداوم رژیم، تلاش میکنند، منزوی و منفور، و حتی منفورتر از خامنه‌ای و رژیم هستند. چراکه مردم فهمیده‌اند که آنها ستون پنجم رژیم هستند و از پشت به ملت خنجر زده‌اند.

۲۰- افزون‌تر شدن اعتماد به نفس فردی، و اعتماد به نفس ملی

۲۱-فراگیرتر شدن و پیشرفت طول و عرض و عمق جنبش علیرغم سانسور رسانه‌های خارجی

راههای ارتباط با ما:

http://alisedarat.com/contact-us/

برنامه امروز  راديو عصر جديد :  جمعه ٢٢ مرداد  ١٤٠٠  برابر 2021-08-13

عنوان: ویروسِ ولايت مطلقه، ويروسِ كرونا 

 مصاحبه با  اقای علی صدارت

 موضوع : ویروسِ ولايت مطلقه، ويروسِ كرونا!

 اين برنامه از  فیسبوک و اینستاگرام پخش می شود‌

 شروع :ساعت ٢٠ بوقت اوروپا و ايران ۲٢:۳۰ 

www.asrjadid.com 

info@asrjadid.com 

0046 31 43 48 38

 به تلگرام رادیو عصرجدید بپیوندید 

 https://t.me/RadioAsrjadid 

کتابخانه خط استقلال و آزادی، حقوق‌مداری:

در سایت:

http://alisedarat.com/e-book/

در تلگرام:

https://t.me/HaghEsteghlalAzadi

در واتساپ:

https://chat.whatsapp.com/CXRLtWGdqs7EX6A3IfsPns

❊❊❊❊❊

قتل هر ٢ دقیقه یک ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا نتیجۀ اظهارات و دستورات علی خامنه ای

https://enghelabe-eslami.com/component/content/article/13-khabar/siasi/43676-2021-08-13-11-21-27.html?Itemid=0 

 صفحه اینستاگرام نرگس محمدی: قتل هر ٢ دقیقه یک شهروند ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا، نتیجه اظهارات و دستورات رهبر جمهوری اسلامی بوده و مسئولیت کامل و مستقیم این قتل‌ها بر عهده ایشان است.

در فروردین ۱۳۹۹ ایشان اظهار داشتند که «شما آمریکایی‌ ها متهم هستید که این ویروس را تولید کردید» و «گفته شده که یک بخشی با استفاده از آشنایی با ژنتیک ایرانی به خصوص برای ایران درست شده است.» (فروردین ۹۹)

همچنین در دستوری صریح در تاریخ ۱۹ دی ۹۹ ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی را ممنوع کرد: «ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است. این را من به مسئولین گفتم و الان به‌ طور عمومی می‌ گویم.» (۱۹ دی ۹۹)

تبعات این بیانات و دستورالعمل‌ ها از سوی مقام اول نظام، موجب اعمال سیاست‌ های فریبکارانه و اهمال‌ گرایانه و فرصت جویانه و ظالمانه سایر مسئولین در رده‌ های مختلف نظام شد. تصمیم رئیس هلال احمر، گویای عمق این فاجعه است. او اعلام کرد، «واردات ۱۵۰ هزار دوز واکسن فایزر که چند انجمن خیریه به دنبال آن بودند، منتفی شد».

در اقدامی دیگر، ناصر همتی ادعا کرد، تحریم‌ ها مانع خرید واکسن کروناست، در حالی که کواکس بلافاصله اعلام کرد، ایران برای خرید واکسن هیچ منع قانونی و حقوقی، حتی از سوی دولت آمریکا ندارد.

مصطفی قانعی رئیس بخش علمی ستاد کرونا از نبود تجهیزات کافی و یخچال برای انتقال واکسن در دمای استاندارد، سخن گفت و بلافاصله زنگنه و اسلامی اعلام کردند که ما تجهیزات کافی را جهت انتقال داریم. 

در حالی که کواکس مرتباً اعلام می‌ کرد که هدفش تسهیل دسترسی کشورها با هر نوع شرایط اقتصادی به واکسن کرونا ست، مصطفی قانعی اعلام کرد از همه سهمیه واکسن خود چشم‌ پوشی می‌ کنیم. در حالی که آقای مخبر که اکنون معاون ابراهیم رئیسی است، مدعی شد، ما «نیاز به واکسن خارجی نداریم و به خودکفایی می‌ رسیم»، طی ماه‌ های آینده به مرحله‌ ای رسیدیم که نه‌ تنها ساخت واکسن در حد مورد نیاز، بلکه ماده اولیه سرم نمکی را هم نداشتیم.

آیا این اظهارات فقط به دلیل ناکارآمدی و عدم صلاحیت مقام اول نظام تا مسئولین نهادهای حکومت بود؟ شواهد نشان می دهد که چنین اظهاراتی، آگاهانه صورت گرفته و چنین چشم‌ اندازی قابل پیش‌بینی بوده است، یعنی دست و پا زدن صدها هزار انسان بی‌ پناه در چنگال «مرگ تدارک دیده شده».

آقای زالی تأکید می کند که آمار اعلام شدۀ کشته شدگان دروغ بوده است. آیا اعلام آمار دروغ مرگ و میر مردم، ناشی از بی کفایتی و عدم صلاحیت علمی مسئولان مربوطه بوده است، یا در راستای اعمال سیاستی آگاهانه و در راستای تدارک کشتاری گسترده در کشور؟ 

حال جای طرح این سوال است:

بیانات و دستورات قطعی رهبر نظام، که در اظهارات و عملکرد ناکارآمد و فریبکارانه و سرکوبگرانۀ مسئولان حکومت، تبلور یافته، و عامدانه حق حیات و حق سلامت ۸۵ میلیون انسان را نقض کرده و موجب کشتار بی‌ رحمانه صدها هزار ایرانی شده است، مستوجب چه مجازاتی است؟ چه کسی قاتل است؟

به عنوان یک فعال حقوق بشر و طرفدار صلح، اقدامات رهبر حکومت در امر کرونا در ایران را عامل نقض حقوق بشر، از جمله حق سلامت، بهداشت و حیات مردم و تهدید کنندۀ صلح می بینم و به شدت به آن اعتراض دارم و خواهان پاسخگویی هستم.

 

نرگس محمدی

علیرضا زالی: اجازه خرید واکسن ندادند، چون فکر می کردند گران است – واکسن‌ های ١۳۵۰ دلاری در بازار سیاه

https://enghelabe-eslami.com/component/content/article/13-khabar/siasi/43662-2021-08-12-12-19-26.html

 واحد مرکزی خبر: رئیس ستاد مقابله با کرونای تهران گفت: هزینه داروهای کرونا چند برابر واردات واکسن شده است اما اجازه خرید واکسن ندادند چون فکر می کردند گران است.

آقای دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در جمع خبرنگاران افزود: وقتی اولین مورد کرونا در قم مشاهده شد خواهان قرنطینه قم شدم و گفتم انتخابات شهر قم تعطیل شود، اما بعضی‌ها مرا مسخره کردند و گفتند این بیماری را براحتی کنترل می‌کنیم.

وی گفت: وقتی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت به ایران آمدند ما بجای مشورت با آن‌ها مدام از آن‌ها می‌خواستیم در رسانه‌ها از نظام سلامت ایران تعریف کنند. ما آمارهای مرگ و میر را از سازمان جهانی بهداشت پنهان کردیم.

آقای دکتر زالی افزود: کمک‌های جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگرداندیم در حالی که اطلاعات چندانی درباره ویروس نداشتیم و از مشاوره‌های بین المللی استفاده نکردیم. چرا چین که دوست صمیمی ما است به ما واکسن کافی نمی‌دهد؟ 

وی عنوان کرد: خبرهای خیلی تلخ تری برای هفته‌های آینده داریم و شرایط بسیار بدتر خواهد شد. دلتا ۳ ماه در هند طول کشید، آن‌ها بسرعت همه را واکسینه کردند. ما نباید غصه قیمت واکسن را بخوریم حتی باید ۲ برابر قیمت بخریم و مردم را واکسینه کنیم. ما ۷۲۰ میلیون یورو خرج رمدسیویر کردیم و این پول را باید خرج واکسن می‌کردیم چطور در تحریم حاضریم تجهیزات نفتی را ۳ برابر قیمت بخریم، ولی در مورد واکسن این کار را نمی‌کنیم. هیچ راهی نداریم جز ۲ هفته تعطیلی که از همین امروز باید آغاز شود.

آقای دکتر زالی گفت: ما فقط برای ۵ روز ذخیره واکسن داریم و نمی‌توانیم سرعت را زیاد کنیم، اگر واکسن زیاد بود ما مراکز را ۲ برابر می‌کردیم.

وی ادامه داد: نیروهای طرح تحول سلامت ۴ ماه است حقوق نگرفته اند، افراد حاضر در ستاد کرونا در محیط نیستند و نمی‌توانند تصمیم درست بگیرند.

آقای دکتر زالی گفت: سفیران ما در کشورهای خارجی بدنبال تأمین واکسن نبودند، با سفیر ژاپن صحبت کردم گفت اصلا سفیر ایران دنبال واکسن نیامده است، این چه دیپلماسی است؟

***

معاملۀ ١۳۵۰ دلاری واکسن‌ های مدرنا و فایزر در بازار سیاه در ایران

صدای آمریکا:  کمبود واکسن در حالی که همه‌گیری کرونا بار دیگر در کشور اوج گرفته است، به خشم مردم ایران که سیاست‌های حکومت را مسبب اصلی آن می‌دانند، دامن زده است.

آسوشیتدپرس روز چهارشنبه ۲۰ مردادماه (۱۱ اوت) در گزارشی که در رسانه‌ های سراسر جهان انعکاس گسترده پیدا کرد، می‌ نویسد، برخلاف کشورهای فقیر جهان که توانایی خرید واکسن در مقیاس انبوه را ندارند،‌ در ایران کمبود واکسن یک مشکل خودساخته است. فقط ۴ درصد، یا در حدود ۳ میلیون نفر، از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران ٢ دز واکسن زده‌ اند.

علی خامنه‌ ای، رهبر جمهوری اسلامی، ضمن امتناع از پذیرش واکسن‌ های اهدایی کشورهای غربی، در ماه فروردین گذشته ورود واکسن‌ های آمریکایی و انگلیسی را «ممنوع» اعلام کرد و گفت: «بعضی مواقع آنها می‌ خواهند، واکسن خود را روی مردم کشورهای دیگر، آزمایش کنند.»

در پی اعلام این مواضع، ایران تلاش کرد در داخل واکسن تولید کند. اما این روند از کشورهای دیگر به مراتب عقب‌تر است، و هر چند مقامات، واکسن داخلی را تا ۸۵ درصد موثر اعلام کرده‌اند، گزارش علمی در این باره منتشر نشده است.

مقادیر اندکی از واکسن‌ های مدرنا و فایزر، در کشوری که ارزش پول ملی آن در حال سقوط است، در بازار سیاه معادل ١۳۵۰ دلار معامله می‌ شوند و تحریم‌ های آمریکا به این معنی است که دولت جمهوری اسلامی – که با مشکل نقدینگی روبرو است – برای خرید واکسن از خارج از کشور منابع مالی محدودی دارد.

 

روز سه‌شنبه، رهبر جمهوری اسلامی از شمار کثیر موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ ابراز تاسف کرد و از مقامات خواست آزمایش‌های مجانی کرونا را به سراسر کشور گسترش دهند. او همچنین مردم خسته کشور را به استفاده از ماسک و قرنطینه در منزل تشویق کرد.

اما عموم مردم معتقد هستند که شمار واقعی تلفات به مراتب از ارقام رسمی بالاتر است. در فروردین ۱۳۹۹ (آوریل ۲۰۲۰) مجلس شورای اسلامی هشدار داد که شمار تلفات ۸ الی ۱۰ برابر از رقم گزارش داده شده، بیشتر است. آسوشیتدپرس می‌افزاید شمار تلفات، دست کم سه برابر رقم رسمی است؛ زیرا در ایران فقط تلفات بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها، محاسبه می‌شود.

آسوشیتدپرس می‌نویسد به اکثر ایرانیان واکسن‌های خارجی زده می‌شود. روز سه‌شنبه سخنگوی وزارت بهداشت گفت ورود واکسن خارجی ممنوع نیست، به شرطی که از آمریکا یا انگلستان نباشند.

ژاپن ۲.۹ میلیون دز واکسن استرازنکا ساخت ژاپن را به ایران اهدا کرده و چین هم ۱۰ میلیون از واکسن‌های خود را فرستاده است. ایران همچنین قراردادی با روسیه برای وارد کردن ۶۰ میلیون دز واکسن اسپوتنیک وی امضا کرده، اما مسکو تاکنون فقط یک میلیون دز از این واکسن‌ها را فرستاده است.

 برخی از ایرانیان که مجوز اقامت در امارات دارند در همان کشور واکسن زده‌اند. بعضی دیگر نیز واکسن‌شان را در ارمنستان – کشوری که به مسافران خارجی به رایگان واکسن تزریق می‌کند – دریافت کرده‌اند. در ایران شایع است که واکسن‌های فایزر و مدرنا که همراه با یخچال‌های مخصوص از اربیل، عراق، قاچاق می‌شود، در پایتخت ایران در دسترس است.

هر دو دز واکسن مدرنا و استرازنکا ۳۹۰ دلار، و هر دو دز واکسن فایزر یکهزار و ۳۵۰ دلار قیمت دارد. آنها که این پول‌ها را می‌پردازند، ناچارند اعتماد کنند که واکسن‌ها واقعی و منقضی‌نشده هستند.

یک خانم ۳۱ ساله به نام مهسا در تهران می‌گوید از طریق یکی از دوستان دوست‌پسرش که دکتر است و در داروخانه کار می‌کند، واکسن مدرنا زده و مطمئن است واکسن، واقعی است؛ زیرا «به دکتر اعتماد دارم.»

امیرعلی، ۳۹ ساله، نیز می‌گوید از یک پزشک ایرانی که مخفیانه برای سود بیشتر، واکسن می‌زند واکسن استرازنکا ساخت ژاپن خریده است. چرا که «مطمئن نبودم دولت چه زمانی برای افراد گروه سنی من واکسن ارائه خواهد کرد،‌ بنابراین تصمیم گرفتم خودم را واکسینه کنم.» 

اما برای آنها که پولش را ندارند، هنوز واکسنی در کار نیست.

بیکاری ۱۰۰ هزار پرستار در وضعیت وخیم کرونا/ خدمت دهی یک پرستار به ۱۵ بیمار

دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: در ابتدای سال گذشته ۳ هزار مجوز استخدام به اسم پرستاران گرفته شد تا کمبودها جبران شود اما وقتی آزمون برگزار شد، فقط ۱۳ هزار نفر به پرستاری تخصیص داده شد و از بین این ۱۳ هزار نفر هم تا الان هنوز نیرویی وارد چرخه کار نشده است.

کمبود پرستار

رویداد۲۴ محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ایران اظهار کرد: در حال حاضر اصلی‌ترین مشکل مردم و پرستاران کمبود کادر پرستاری است. تاکنون مشخص شده کرونا قابل درمان نیست و فقط با رعایت برخی شیوه نامه‌های بهداشتی و واکسیناسیون قابل پیشگیری است؛ با توجه به این مسائل بیشترین نیاز مردم مراقبت و درمان است که این وظیفه خطیر به عهده پرستاران است.

وی افزود: تعداد پرستاران را از چند طریق می‌توان ارزیابی کرد یکی نسبت به جمعیت، یکی به نسبت تخت و دیگری به نسبت پزشکان است. مهمترین ارزیابی پرستاران در دنیا تعداد پرستار به جمعیت است که در کشورهای اروپایی به تعداد هر هزار نفر حدود ۱۰ نفر کادر پرستاری وجود دارد. به طور متوسط در کشورهایی که متوسط خدمات پرستاری را دریافت می‌کنند ۵ تا ۶ پرستار به نسبت جمعیت وجود دارد و حداقل این تعداد ۳ پرستار است.

دبیرکل خانه پرستار ایران ادامه داد: اگر مردم بخواهند حداقل خدمات پرستاری را دریافت کنند به ازای هر ۱۰۰۰ نفر باید ۳ پرستار داشته باشند، ولی در حال حاضر ما ۱/۵ پرستار داریم یعنی نصف حداقل استاندارد جهانی.

شریفی مقدم گفت: در شرایط معمولی در بخش‌های عادی یک بیمار در ۲۴ ساعت به طور متوسط به ۵ ساعت برای مراقبت نیاز دارد، اما در بخش‌های ویژه به ۱۸ ساعت افزایش می‌یابد یا در بخش آی سیو و جراحی، یک پرستار باید ۲۰ تا ۲۴ ساعت مراقب بیمار باشد.

کمبود نیروی کادر پرستاری

وی اظهار کرد: در این شرایط خاص، ساعت مراقبت بیماران کرونایی بسیار افزایش پیدا می‌کند و از ۵ ساعت به ۱۰ تا ۱۵ ساعت افزایش پیدا می‌کند. به دلیل اینکه این بیماری درمان ندارد، خدمات پزشکی کمتری لازم است و بیشتر به خدمات پرستاری احتیاج است؛ از سوی دیگر ماهیت بیماری کرونا به گونه‌ای است که خود پرستاران را نیز مبتلا می‌کند.

دبیرکل خانه پرستار ایران تصریح کرد: تاکنون بیش از ۹۰ درصد جامعه پرستاری حداقل یک بار و برخی نیز ۲ یا ۳ بار به کرونا مبتلا شده‌اند. همچنین حدود ۱۳۰ پرستار مدافع سلامت ما به شهادت رسیده اند.

شریفی مقدم گفت: وقتی یک پرستار به کرونا مبتلا می شود، حداقل ۲ هفته به استراحت نیاز دارد. برخی از پرستاران نیز که به مرحله حاد بیماری می رسند به ۲ تا ۳ ماه استراحت نیاز دارند. همه این‌ها باعث می‌شود همان تعداد محدود ۱/۵ پرستار نسبت به تخت نیز از چرخه خارج شوند و بخشی از کار متوقف می‌شود و با کمبود شدید نیروی پرستار مواجه می‌شویم.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی کرونا این احساس نیاز افزایش پیدا کرده است زیرا حدود ۳۰ درصد از افرادی که به کرونا مبتلا شده اند از رده خارج شده اند و توان کار کردن ندارند و بخشی هم به دلیل شرایط سخت، کار را ترک کرده اند. بخش دیگری نیز اقدام به مهاجرت می‌کنند.

دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: در پیک پنجم که وضعیت در حالت بحرانی است و تمام ظرفیت آی‌سی‌یوها تکمیل شده، درصد بالایی از بیمارانی که نیاز به مراقبت ویژه دارند به بخش منتقل می‌شوند. بیماران مستقر در بخش، روی صندلی و برانکارد و گوشه و کنار بیمارستان و راهروها بستری هستند و از سوی دیگر با حمایت‌های لازم مثل تامین نیرو مواجه نیستیم.

بیکاری ۱۰۰ هزار پرستار در شرایط حاد کرونا

شریفی مقدم افزود: در ابتدای سال ۹۹ طبق اعلام رسمی، به دلیل کمبود نیروی پرستاری ۳۰۰۰ مجوز به اسم پرستار گرفته شد تا کمبودها جبران شود و نیروی جدید کار پرستار جذب شود اما وقتی آزمون برگزار شد، فقط ۱۳ هزار نفر برای پرستاری تخصیص داده شد. از بین این ۱۳ هزار نفر نیز تا الان هنوز نیرویی وارد چرخه کار نشده است.

دبیرکل خانه پرستار ایران ادامه داد: به طورکلی حدود ۱۰۰ هزار فارغ‌التحصیل پرستاری بیکار داریم که ۷۰ هزار نفر آن‌ها جویای کار هستند و علی‌رغم اینکه این جمعیت ظرفیت بزرگی برای به کارگیری ایجاد می‌کنند اما متاسفانه وزارت بهداشت همکاری‌ نمی‌کند.

خدمات پرستاری داخلی با استانداردهای جهانی فاصله دارد

حمیدرضا عزیزی معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری کشور نیز اظهار کرد: بزرگ‌ترین دستاوردی که ما در ماه‌های گذشته داشتیم، تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بود که می‌توان گفت یک تحول بزرگ در تاریخ پرستاری ایران است، نه از بُعد مادی بلکه از نظر هویت حرفه‌ای و استقلالی پرستاران که سال‌هاست ما به دنبال آن هستیم. امیدواریم با استقرار دولت جدید این اتفاق رخ بدهد و پرستاران ما این اتفاق مهم را در عمل نیز مشاهده کنند و متوجه باشند که خدماتی که ارائه می شود حتماً عملی هم خواهد شد.

عزیزی افزود: در حال حاضر ما مشکلاتی نیز در عرصه پرستاری داریم. متاسفانه ما بیش از ۱۱۵ هزار پرستار مبتلا به کرونا داریم. از این تعداد بیش از ۱۲۵ شهید خدمت داریم. خوشبختانه با واکسیناسیونی که انجام شد، میزان ابتلا و فوتی‌های ما کاهش یافت اما آمارهای کلی کشور نگران کننده است.

معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری ادامه داد: اگرچه وزارت بهداشت سال گذشته قول داد، آزمون استخدامی برگزار کرد و سهم قابل توجهی را به صورت تئوریک برای پرستاری در نظر گرفت اما متاسفانه طبق آمارهای میدانی ما هنوز هیچ کدام از شرکت کنندگان این آزمون جذب نشده اند.

وی گفت: از سوی دیگر با افزایش بی رویه آمار مبتلایان در پیک پنجم مواجه هستیم. در حال حاضر در مراکز فوق تخصصی ما در همین استان تهران مواردی داریم که یک پرستار در آن واحد به ۱۵ بیمار خدمت می دهد و این یک فاجعه است و با تمام استانداردهای جهانی فاصله و تناقض دارد. در بعضی از استان ها شرایط از این هم وخیم تر است و با کمبود خیلی شدید نیرو مواجه هستیم.

مسئولان، با ادعا و سروصدا فقط آزمون برگزار کردند

عزیزی تصریح کرد: با توجه به قسم حرفه ای پرستاران و عهدی که با خدای خود بسته اند، تاکنون میدان را خالی نکرده اند و برای مردم کم نگذاشته اند. این در حالی است که مسئولان ذی‌ربط صرفاً با ادعا و سروصدا اقدام به برگزاری آزمون استخدامی کردند اما هیچ نیروی کمکی وارد چرخه کار نشد، این مسئله بسیار تأسف بار است زیرا علاوه بر اینکه آسیب شدیدی به مدافعان سلامت به خصوص پرستاران وارد می شود، ضرر بزرگی برای مردم و نظام سلامت نیز وجود دارد.

معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: با توجه به آغاز ماه محرم و برگزاری مراسم ها و ایجاد تجمع هایی که در ذات مردم ایران اسلامی است، خواهش من از مردم این است که مردم تا حد امکان شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند و مراقب سلامتی خود و عزیزانشان باشند و این سویه جدید را جدی بگیرند و به قدرت سرایت جهش دلتا توجه زیادی داشته باشند.

عزیزی گفت: امیدواریم با استقرار دولت جدید و جذب نیروهای جدید؛ شاهد رفع خلاء کمبود نیرو انسانی در نظام سلامت باشیم تا مردم ما شاهد افزایش خدمات کمی و کیفی به بهترین نحو ممکن باشند زیرا مردم ما شایسته بهترین ها هستند.

https://enghelabe-eslami.com/component/content/article/13-khabar/siasi/43649-2021-08-11-09-00-39.html?Itemid=0&fbclid=IwAR0mUXXQ2YQVBAcMqLBwGHglzio2rb0dS1ktz-BpaT7hY6C3trXi7cQhywU 


بیشتر از رسانه‌های ملیِ همگانی به‌مثابه شاخه‌ چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

بیشتر از رسانه‌های ملیِ همگانی به‌مثابه شاخه‌ چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب

پیمایش به بالا