صدارت – نوید افکاری، شاهین ناصری،… نوید افکاری‌ها، شاهین ناصری‌ها

علی صدارت – نوید افکاری‌ها شاهین ناصری‌ها، شهادت‌دهندگان تجاوزات قدرت‌ها به حقوق انسان.

هر کدام از همه ما می‌توانیم، حتی بدون هیچ‌گونه دلیلی، در مکان و زمانی قرار بگیریم که به نوید افکاری‌ها و شاهین ناصری‌ها و… تحمیل گردید.  این دو شهید، توانستند به افکار عمومی شهادت بدهند که به انسان‌های دربند زندان‌های سیاسی-عقیدتی، چه ظلم‌هایی تحمیل می‌شود، و چگونه این دستگاه ظلم و جنایت، اعمال این فجایع را در قلب و روح عمله‌های قدرت، نه تنها عادی، بلکه ارزش باورانده است.

موقعیتی که زندانیان سیاسی در آن قرار داده می‌شوند، تنهایی و بی‌کسی است. شکنجه‌گران تلاش دارند به آن‌ها و به بقیه القاء کنند که تنها هستند و کسی به آنها کمترین اهمیتی نمی‌دهد.

از خود بپرسیم، در آن حالی که نوید افکاری‌ها و شاهین ناصری‌ها و…، دست خود را از همه جا و همه کس کوتاه می‌بینند و زیر خشن‌ترین شکنجه‌ها قرار می‌گیرند، از دیگران، از ما که فعلا در آن وضعیت نیستیم، چه انتظاری دارند؟ 

از خود بپرسیم، اگر ما در آن موقعیت و در آن حالی که نوید افکاری‌ها و شاهین ناصری‌ها و…، بودند، و دست خود را از همه جا و همه کس کوتاه ببینیم و زیر خشن‌ترین شکنجه‌ها قرار بگیریم، از دیگران که فعلا  (فعلا،… در حال حاضر،… هنوز…) در آن وضعیت نیستند، چه انتظاری داریم؟  حداقل انتظاری که من، ما، در آن وضعیت از مردم خواهیم داشت چه خواهد بود؟…… بیاییم آن انتظار خود را، تا قبل از اینکه دست ما و یا عزیزان ما هم از همه جا کوتاه شود، و در واقع برای جلوگیری از اینکه ما و عزیزانمان و سایر انسان‌های آشنا و غریب، در آن وضعیت قرار بگیرند، عملی نماییم.

چو در دست است رودی خوش، بزن مطرب سرودی خوش!

از خود بپرسیم، اگر ما الان و در این لحظه، در موقعیت و در آن حالی که مادر نوید افکاری، خانم  بهیه نامجو هست، قرار داشتیم،  از سایرین چه انتظاری داشتیم؟

آیا آنان که هنوز در پی اصلاح این رژیم هستند، در خوابند، و یا خود را به خواب زده‌اند؟!

نوید افکاری‌ها و شاهین ناصری‌ها، اقلیت مطلقی هستند که توانسته‌اند صدای مظلومان را به گوش ما برسانند. هرچه پژواک این صدا را پرطنین‌تر سازیم، به همان نسبت، صدای حافظان ولایت مطلقه را، خاموش‌تر کرده‌ایم. 

سالگرد اعدام نوید افکاری؛ «بازداشت سعید افکاری»، بهیه نامجو: چرخ حیات جمهوری اسلامی با خون می‌چرخد

https://www.radiofarda.com/a/31456125.html

در سالگرد اعدام نوید افکاری، فشارهای امنیتی بر خانواده او افزایش یافته است و برخی گزارش از بازداشت سعید افکاری، برادر نوید افکاری حکایت دارد…

همزمان با افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده افکاری، بهیه نامجو، مادر نوید افکاری، در پیامی با اشاره به پرونده شکنجه و اعدام فرزندش، می‌گوید چرخ حیات حکومت جمهوری اسلامی «با خون» می‌چرخد و «در این رژیم، در همچنان بر پاشنه جنایت می‌چرخد».

او در این پیام که در تجمع ایرانیان مقیم شهر ادمونتون کانادا به مناسب اولین سالگرد اعدام نوید افکاری خوانده شد، تاکید کرد که قوه قضاییه ایران فرزندش را «با غیرانسانی‌ترین روش‌های ممکن شکنجه کرد تا به قتل کسی که هرگز نه دیده بود، نه می‌شناخت، اقرار کند» و پزشکی قانونی نیز تایید کرده است که فرزندانش در زندان شکنجه شده‌اند.

مقام‌های قضایی ایران نوید افکاری را به شرکت در اعتراض‌های مرداد ۹۷ شیراز و همچنین «قتل یک نیروی امنیتی وابسته به حراست شرکت آبفاء» در روز دوم مرداد ۷۷ متهم کرده و حکم اعدام او را صادر و اجرا کردند. بر اساس حکم دادگاه، وحید افکاری به ۵۴ سال و شش ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق و حبیب افکاری به ۲۷ سال و سه ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند.

بهیه نامجو پیش از این هم گفته بود که فرزندانش در زندان به شدت شکنجه شده‌اند تا علیه یکدیگر اعتراف کنند.

روز گذشته، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارش هر گونه شکنجه نوید افکاری در زندان را انکار کرده بود و با پخش اعترافات اجباری او، به توجیه صدور حکم اعدام نوید افکاری پرداخته بود.

در تجمع ایرانیان مقیم کانادا، علاوه بر تصاویر نوید افکاری، تصاویری از قربانیان سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط موشک‌های سپاه پاسداران و برخی چهره‌ها مانند کاووس سید امامی و زهرا کاظمی، دیده می‌شد.

کاووس سید امامی، دکترای جامعه شناسی و مدیرعامل مؤسسه «حیات وحش میراث پارسیان»، شهروند ایرانی-کانادایی بود که بهمن ۹۶ در زندان به طور مشکوکی درگذشت. مقام‌های زندان علت فوت او «خودکشی» اعلام کرده‌اند ولی خانواده آقای سید امامی این ادعا را رد کردند.

زهرا کاظمی، عکاس ایرانی-کانادایی دوم تیرماه ۱۳۸۲ هنگام گرفتن عکس از تجمع خانواده‌های تعدادی از زندانیان سیاسی در مقابل زندان اوین، بازداشت شد و ۱۸ روز بعد در بیمارستانی در تهران جان باخت. علت مرگ او «اصابت جسم سخت به سر» در دوران بازداشت اعلام شد. در این پرونده سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران، متهم اصلی قتل احتمالی زهرا کاظمی در زندان بود ولی به این موضوع رسیدگی نشد.

بهیه نامجو، مادر نوید افکاری: نام نوید، پیام آزادی است. نوید، یعنی آزادی

 انقلاب اسلامی در هجرت- محمد رضا راعی: بهیه نامجو، از نسلِ شیر مادرِ باستانی ما گردآفرید، مادر نوید افکاری و برادران زندانی اش، در مصاحبه‌ ای با خبرگزاری سی ان ان، تصریح نمود که عزم راسخ دارد تا میراث پسر قهرمانش نوید را پاس داشته و ٢ پسر دیگر خویش، وحید و حبیب را از زندان آزاد سازد.

این مادر ایرانیِ ما اعلان داشت که به خاطر دو پسر زندانی اش، مصاحبه می کند که یک سال است، در زندان “عادل‌ آباد” شیراز، دربند اند.

بهیه نامجو خطاب به افکار عمومی ایرانیان و جهانیان افشا نمود: مأموران امنیتی رژیم ولایت فقیه، با اذیت و آزار شبانه روزی، آرامش را از دخترم، فرزندانم و خودم، ربوده و هر روزِ ما را تماماً، سیاه و ظلمانی ساخته اند: می‌ فهمید؟ آنها، زندگی برای‌ ما، بجا نگذاشته‌ اند!

این مادر سخنگو، از حمایت سایر ورزشکاران، ابراز رضایت و شادمانی نموده و تأیید نمود که از آن حمایت ها، احساس خوبی پیدا می کند: انگار نوید جانی دوباره یافته و به زندگی برگشته است.

مادر نوید افکاری و برادرانش، به شهادت کسانی که بر سر مزار پسر شهید اش می روند، وجدان ما ایرانیان را مورد خطاب قرار می دهد: نام نوید، پیام آزادی است. نوید، یعنی آزادی.

منبع:

پرونده نوید افکاری؛ مرگ پرابهام شاهین ناصری در زندان تهران بزرگ

خبرگزاری هرانا – امروز سه‌شنبه ۳۰ شهریورماه ۱۳۶۰، شاهین ناصری، یکی از شاهدان شکنجه نوید افکاری که در زندان تهران بزرگ محبوس بود به طرز پرابهامی درگذشت. نام آقای ناصری که از زندانیان جرایم عمومی بود از این جهت در یکسال اخیر در رسانه‌ها مطرح شده بود که از معدود شاهدان شکنجه نوید افکاری در بازداشتگاه آگاهی شیراز بود و شهادت خود را بصورت مکتوب ارائه داده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۰، شاهین ناصری زندانی متهم به جرائم عمومی محبوس در زندان تهران بزرگ و از جمله شاهدان شکنجه نوید افکاری به شکل نامعلومی جان خود را از دست داد.
یک منبع نزدیک به خانواده آقای ناصری در گفتگو با گزارشگر هرانا ضمن تایید این موضوع گفت: «چند روز پیش مصادف با سالگرد اجرای حکم اعدام نوید افکاری از سالن محل حبس خود در زندان تهران بزرگ به مکان نامعلومی منتقل شد.» این منبع که به شرط محفوظ ماندن هویت خود با هرانا صحبت می کرد در ادامه سخنان خود افزود: «ما فکر می‌کردیم که به یک نهاد امنیتی منتقل شده، چون بارها توسط نهادهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفته بود تا درباره پرونده برادران افکاری سکوت کند، اما چند روز قبل متوجه شدیم که در محلی در زندان تهران بزرگ بسر می‌برد. شاهین ناصری هیچ بیماری زمینه‌ای نداشت و مرگ او کاملا ناگهانی و مشکوک است.»
هرچند خبر فوت این زندانی تا کنون به صورت رسمی به خانواده او ابلاغ نشده است، با این حال برادر شاهین ناصری به نقل از هم‌بندیان او در زندان تهران بزرگ خبر فوت وی را تایید کرده است. تاکنون جزییات بیشتری در خصوص مرگ این زندانی به دست نیامده است.
لازم به ذکر است در مورد ضرب و شتم و شکنجه نوید و وحید افکاری در بازداشتگاه اداره آگاهی شیراز در پرونده مورد اشاره قرار گرفته بود اما این اظهارات هیچگاه مورد توجه دادگاه قرار نگرفت. در روزهای اخیر در شبکه‌های مجازی فایل صوتی منتسب به آقای ناصری منتشر شده که او از تهدید قاضی دادگاه به دلیل ثبت شهادت شکنجه سخن گفته، به گفته این زندانی، قاضی پرونده او گفته است که به دلیل دخالت در پرونده امنیتی «بلایی به سرت می‌آورم که ذوب شوی!»
هرانا در تاریخ ۷ شهریورماه سال گذشته نخستین بار در گزارشی به تفضیل از صدور احکام اعدام، حبس و شلاق برای نوید، وحید و حبیب افکاری خبر داد و اسناد مربوط به آن را نیز منتشر کرد. نوید افکاری، کشتی گیر ایرانی سحرگاه روز شنبه ۲۲ شهریورماه ۹۹ علیرغم ابهامات جدی در پرونده و موج جهانی حمایت از وی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد.
در ادامه یکی از اسناد پرونده نوید افکاری که حاوی شهادت آقای ناصری مبنی بر رویت شکنجه برادران افکاری است می آید:

https://www.hra-news.org/2021/hranews/a-31808/

جزییاتی بیشتر در خصوص مرگ پرابهام شاهین ناصری در زندان تهران بزرگ

خبرگزاری هرانا – شاهین ناصری، یکی از شاهدان شکنجه نوید افکاری، روز سه شنبه ۳۰ شهریورماه، در زندان تهران بزرگ به طرز پرابهامی درگذشت. صبح روز چهارشنبه ۳۱ شهریورماه، به خانواده شاهین ناصری اطلاع داده شد تا برای تحویل گرفتن جسد فرزند خود به دادسرای جنایی مراجعه کنند. دو روز بعد از انتشار خبر مرگ این زندانی، قوه قضاییه ایران مرگ او را تایید و در اطلاعیه‌ای بدون ذکر جزییات اعلام کرد که او به بهداری زندان مراجعه کرده و بعد از ۴۵ دقیقه درگذشته است. شهادت آقای ناصری در مورد ضرب و شتم و شکنجه نوید و وحید افکاری در بازداشتگاه اداره آگاهی شیراز در پرونده مورد اشاره قرار گرفته بود اما این اظهارات هیچگاه مورد توجه دادگاه قرار نگرفت. در فایل صوتی که زمان ضبط آن، قبل از اعدام نوید افکاری است شاهین ناصری ضمن بیان بخشی از شکنجه‌های اعمال شده به نوید افکاری در آگاهی شیراز، اظهار داشت که “قاضی پرونده او گفته است که به دلیل دخالت در پرونده امنیتی بلایی به سرت می‌آورم که ذوب شوی!”
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۰، شاهین ناصری، یکی از شاهدان شکنجه نوید افکاری که در زندان تهران بزرگ محبوس بود به طرز پرابهامی درگذشت.
به گفته نزدیکان شاهین ناصری که پیش از مرگ، با او صحبت کرده‌اند، هیچ نشانه‌ای از افسردگی یا تصمیم به خودکشی در او وجود نداشته و بیشتر به دلیل تهدید شدن در زندان، بابت سلامتی خود در سلول انفرادی نگران بود.
این زندانی پس از اینکه درخصوص شکنجه نوید افکاری، شهادت داده بود، به زندان تهران بزرگ تبعید شده و از مدتی پیش در سلول انفرادی به‌سر می‌برده است.

صبح روز چهارشنبه ۳۱ شهریورماه، به خانواده شاهین ناصری اطلاع داده شد تا برای تحویل گرفتن جسد فرزند خود به دادسرای جنایی مراجعه کنند.
دو روز بعد از انتشار خبر مرگ این زندانی، روابط عمومی اداره کل زندان های تهران با انتشار اطلاعیه ضمن تایید مرگ پر ابهام شاهین ناصری، بدون ذکر جزییات مدعی شد: “این زندانی با شرایط اورژانسی به بهداری زندان منتقل و در محل بهداری، عملیات احیاء (ماساژ قلبی، تنفس مصنوعی و تزریق اپی نرفین و فیکس IV Line) به مدت ۴۵ دقیقه انجام می‌گیرد که علی رغم تلاش‌های کادر درمان، زندانی مورد اشاره فوت می‌کند.”
شهادت آقای ناصری در مورد ضرب و شتم و شکنجه نوید و وحید افکاری در بازداشتگاه اداره آگاهی شیراز در پرونده مورد اشاره قرار گرفته بود اما این اظهارات هیچگاه مورد توجه دادگاه قرار نگرفت.

در فایل صوتی که زمان ضبط آن برای قبل از اعدام نوید افکاری است، شاهین ناصری به بیان بخشی از این شکنجه‌ها پرداخته و می‌گوید: “یک روز در آگاهی شیراز من را به محل شکنجه می‌بردند که در راهرو صدای داد و فریاد و التماس و فحاشی به گوشم رسید. وقتی جلوتر رفتم دیدم در یکی از اتاق ها دو نفر لباس شخصی نوید افکاری را به باد کتک گرفته و با فحش های بسیار بد و الفاظ رکیک و با بی رحمی تمام با لوله و باتوم بر سر و صورت نوید ضربه می‌زنند”.
او در ادامه این پیام صوتی بیان می‌کند: “من به وضوح شنیدم که شکنجه گران به نوید افکاری می‌گفتند هر چیزی را که ما می‌گوییم درست است و باید بنویسی. وقتی برای شهادت به دادسرای امنیتی رفتم بازپرس شعبه پس از شنیدن صحبت های من با الفاضی رکیک گفت که تو داری در یک پرونده امنیتی دخالت می‌کنی. همین ماموران را وادار میکنم به خاطر تهمت و افترا از تو شکایت بکنند و بلایی سرت می‌آورم که ذوب بشوی”.
پیشتر یک منبع نزدیک به خانواده آقای ناصری در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: چند روز پیش مصادف با سالگرد اجرای حکم اعدام نوید افکاری از سالن محل حبس خود در زندان تهران بزرگ به مکان نامعلومی منتقل شد. ما فکر می‌کردیم که به یک نهاد امنیتی منتقل شده، چون بارها توسط نهادهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفته بود تا درباره پرونده برادران افکاری سکوت کند، اما چند روز قبل متوجه شدیم که در محلی در زندان تهران بزرگ بسر می‌برد. شاهین ناصری هیچ بیماری زمینه‌ای نداشت و مرگ او کاملا ناگهانی و مشکوک است.
بابک پاک‌نیا، وکیل دادگستری که وکالت تعدادی از زندانیان سیاسی را برعهده داشته است، با انتشار مطلبی در فضای مجازی درباره مرگ شاهین ناصری نوشته؛ شاهین یک روز قبل از مرگ با تلفن زندان تهران بزرگ با من تماس گرفت و ضمن اینکه خواست وکالتش را مجددا برعهده بگیرم، گفته که از بند خارج شده و تلفن هم در اختیارش نیست و کارتش را گرفتند و از کارت دوستش استفاده میکند.
هرانا در تاریخ ۷ شهریورماه سال گذشته نخستین بار در گزارشی به تفضیل از صدور احکام اعدام، حبس و شلاق برای نوید، وحید و حبیب افکاری خبر داد و اسناد مربوط به آن را نیز منتشر کرد.
نوید افکاری، کشتی گیر ایرانی سحرگاه روز شنبه ۲۲ شهریورماه ۹۹ علیرغم ابهامات جدی در پرونده و موج جهانی حمایت از وی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد.

https://www.hra-news.org/2021/hranews/a-31851/

تأیید خبر مرگ مشکوک شاهین ناصری در زندان بدون اعلام عامل اصلی مرگ

https://www.radiofarda.com/a/iran-prisons-official-confirms-death-of-torture-witness-shahin-nasseri/31474276.html

دو روز پس از انتشار خبر مرگ مشکوک شاهین ناصری در زندان و در‌ حالی‌ که یک مقام قضایی پیشتر بی‌خبری از وضعیت این زندانی را نتیجۀ «شتاب‌زدگی رسانه‌ها و ناآگاهان» خوانده بود، اداره‌ کل زندان‌های استان تهران با انتشار اطلاعیه‌ای خبر فوت او را تأیید کرد، اما دربارۀ علت اصلی مرگ او توضیحی نداد.
در این اطلاعیه که روز پنج‌شنبه، یکم مهر، منتشر شد، صرفاً به «شرایط اورژانسی» شاهین ناصری هنگام «مراجعه به بهداری زندان» اشاره شده و این‌که «عملیات احیا به‌مدت ۴۵ دقیقه» انجام گرفته، اما بی‌نتیجه بوده است.
ساعتی پیشتر دادستان کل کشور دربارۀ مرگ مشکوک شاهین ناصری که قبلاً در پروندۀ شکنجه نوید افکاری شهادت داده بود، در پاسخ به پیگیری خبرنگاران فقط گفته بود: «از مسئولان مربوط سؤال کنید تا اطلاعات را در اختیار شما قرار دهند.»
با این حال، در متن اطلاعیۀ اداره‌کل زندان‌های استان تهران به‌جای توضیح شرایط این زندانی و دلیل اصلی قرار گرفتن او در «شرایط اورژانسی»، بیشتر سوابق قضایی شاهین ناصری ذکر شده و همچنین از او به‌ عنوان «کلاهبرداری حرفه‌ای با هشت سابقۀ بازداشت» یاد شده است.
مسئولیت حفظ سلامتی و جان زندانیان، چه سیاسی و چه غیرسیاسی، در زندان بر دوش مسئولان زندان است.
در واکنش‌های رسمی به مرگ مشکوک شاهین ناصری تاکنون به نامۀ رسمی و ثبت‌شدۀ او از زندان در ۹ آبان ۱۳۹۸ اشاره نشده است. آقای ناصری در آن زمان رسماً شهادت داد که شخصاً در ادارۀ آگاهی شیراز شاهد شکنجۀ نوید افکاری، قهرمان اعدام‌شدۀ کشتی ایران، بوده است.

شاهین ناصری همچنین در آخرین پیام صوتی خود از داخل زندان که به‌ طور اختصاصی به‌دست رادیوفردا رسید و منتشر شد، گفته بود که «شاهد عینی شکنجه‌های قرون وسطایی» بر نوید افکاری بوده و تإکید کرده بود که «به‌دلیل نفرت‌پراکنی و اتهام‌زنی‌های بی‌پایه و اساس به شهروندان ایران و نقض ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی» از سوی جمهوری اسلامی، از این رژیم «اعلام انزجار» می‌کند و «خواستار باطل شدن تابعیت خود از این رژیم» است.
شاهین ناصری، کارشناس بازرگانی و زندانی غیرسیاسی در زندان بزرگ تهران بود که نخستین بار خبر مرگ او در زندان در روز ۳۰ شهریور به‌طور غیررسمی منتشر شد و برادرش به‌ نقل از دوستان شاهین ناصری گفت او «در سلول انفرادی کشته شده است».
یک روز پس از انتشار این خبر، سازمان حقوق بشر ایران خواهان پیگیری مرگ مشکوک شاهین ناصری در زندان تهران بزرگ از سوی مراجع بین‌المللی و حقوق بشری و تشکیل هیئت حقیقت‌یاب در این زمینه شد.
با این حال روز پس از آن ذبیح‌الله خدائیان، سخنگوی قوه قضائیه که نشست خبری هفتگی داشت، هیچ توضیحی دربارۀ خبرهای منتشرشده از شاهین ناصری نداد.
سابقۀ موضوع شهادت دادن شاهین ناصری به شهریور سال ۱۳۹۹ برمی‌گردد که همزمان با اعدام نوید افکاری، عضو سابق تیم کشتی ایران، گزارش‌های مختلفی از شکنجۀ او برای اخذ اعتراف اجباری منتشر شد و با وجود تکذیب این امر از سوی قوه قضائیه ایران، در همین زمان صدای شاهین ناصری که مشغول گذراندن دورۀ محکومیت خود در شیراز بود پخش شد که به‌عنوان شاهد شکنجۀ نوید افکاری این ادعا را تکذیب می‌کرد.
شاهین ناصری در برگۀ «تحقیق از شاهد»، جزئیات روزی را توصیف کرده بود که نوید افکاری را در شیراز «هنگام شکنجه» دیده است و هنگامی که در ادارۀ آگاهی شیراز بوده، «صدای فریاد نوید افکاری را شنیده و صحنۀ کتک خوردن او به دست دو مأمور لباس‌شخصی را به چشم دیده است».
یک منبع آگاه در روزهای اخیر به سازمان حقوق بشر ایران گفته است: «شاهین ناصری نامه‌ای به‌مناسبت سالگرد اعدام نوید افکاری نوشته بود و قصد داشت این نامه را از پشت تلفن بخواند، ولی حفاظت این موضوع را فهمید و قبل از خواندن نامه او را به سلول انفرادی منتقل کرده بود.»
وحید و حبیب افکاری به اتفاق برادرشان نوید افکاری در جریان اعتراضات مرداد ۹۷ در شیراز بازداشت و به «محاربه و قتل کارمند یک نهاد امنیتی» متهم شدند.
نوید افکاری، کشتی‌گیر ۲۷ ساله، با وجود ابهامات فراوانی که از سوی وکلایش اعلام شد و به‌رغم کارزار جهانی در مخالفت با اعدامش، ۲۲ شهریور پارسال اعدام و شبانه دفن شد.
اما مرگ شاهین ناصری نخستین مورد از مرگ‌های مشکوک در زندان‌های جمهوری اسلامی نیست.
سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه، ۲۴ شهریور، بیانیه‌ای مطبوعاتی دربارۀ همین موضوع منتشر و اعلام کرد که مقامات ایرانی در موردِ دست‌کم ۷۲ فردی که از ژانویۀ ۲۰۱۰ در بازداشتگاه‌های جمهوری اسلامی جان خود را از دست داده‌اند، پاسخی نداده‌اند.

شاهین ناصری در آخرین پیام از زندان: شاهد عینی شکنجه‌های قرون وسطایی بر پیکر نوید افکاری بودم

https://www.radiofarda.com/a/shahin-naseri-death-iran-prison-investigation/31473204.html

شاهین ناصری که خبرهای مربوط به مرگ مشکوک او در زندان تهران بزرگ خبرساز شده است، در آخرین پیامی صوتی خود از داخل زندان که به‌طور اختصاصی به‌دست رادیوفردا رسیده می‌گوید که «شاهد عینی شکنجه‌های قرون وسطایی» بر پیکر نوید افکاری، قهرمان اعدام‌شده کشتی ایران، بوده است.
او در این پیام، ضمن «اعلام همبستگی» با وحید و حبیب افکاری که در حبس به‌سر می‌برند، می‌گوید «به دلیل نفرت‌پراکنی و اتهام‌زنی‌های بی‌پایه و اساس به شهروندان ایران و نقض ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی» از سوی جمهوری اسلامی، از این رژیم «اعلام انزجار» کرده و «خواستار باطل شدن تابعیت خود از این رژیم» است.
شاهین ناصری در پایان پیام خود، مسئولان حکومتی را به «دزدی‌های کلان» متهم کرده و از مردم ایران می‌خواهد تا اعتراضات شهروندان در خوزستان، سیستان و کردستان را «بی‌پاسخ» نگذاشته و «به یاری آنان به‌پا خیزند».

شاهین ناصری، کارشناس بازرگانی و زندانی غیرسیاسی، ۹ آبان ۱۳۹۸ با نوشتن نامه‌ای رسمی و ثبت‌شده از زندان شهادت داده بود که شخصاً در اداره آگاهی شیراز شاهد شکنجه نوید افکاری، قهرمان اعدام‌شده کشتی ایران، بوده است.
سازمان حقوق بشر ایران روز ۳۰ شهریور از مرگ مشکوک شاهین ناصری در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد و برادر شاهین ناصری نیز گفته است: «دوستانش خبر کشته شدن وی در سلول انفرادی را به ما دادند».
یک روز پس از انتشار این خبر، سازمان حقوق بشر ایران خواهان پیگیری مرگ مشکوک شاهین ناصری در زندان تهران بزرگ از سوی مراجع بین‌المللی و حقوق بشری و تشکیل هیات حقیقت‌یاب در این زمینه شد.
سازمان حقوق بشر ایران می‌نویسد که بعد از گذشت ۲۴ ساعت از مرگ مشکوک شاهین ناصری، مسئولان با خانواده وی تماس گرفته و از ایشان خواستند که برای تحویل جسد به پزشکی قانونی کهریزک مراجعه کنند.
محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه گفت که «مسئولیت مرگ شاهین ناصری، با هر دلیلی که مقامات اعلام کنند، بر عهده سازمان زندان‌ها، قوه قضائیه و رهبر جمهوری اسلامی است و آن‌ها باید در این مورد پاسخگو باشند».
ذبیح‌الله خدائیان، سخنگوی قوه قضائیه، روز چهارشنبه در یک نشست خبری هیچ توضیحی درباره وضعیت شاهین ناصری نداد و مقامات جمهوری اسلامی تاکنون در ارتباط با اخبار مربوط به مرگ او هیچ توضیحی نداده‌اند.

شهریورماه سال ۱۳۹۹، همزمان با اعدام نوید افکاری، عضو سابق تیم کشتی ایران، گزارش‌های مختلفی از شکنجه او برای اخذ اعتراف اجباری منتشر شد و با وجود تکذیب این امر از سوی قوه قضائیه ایران، به نوشته سازمان حقوق بشر ایران، در همین زمان صدای شاهین ناصری که مشغول گذراندن دوره محکومیت خود برای جرایم غیرسیاسی در شیراز بود پخش شد که به عنوان شاهد شکنجه نوید افکاری، این ادعا را تکذیب می‌کرد.
شاهین ناصری در برگه «تحقیق از شاهد»، جزئیات روزی را توصیف کرده که نوید افکاری را در شیراز «هنگام شکنجه» دیده است و بر اساس این چهار ورق شهادت‌نامه، شاهین ناصری می‌گوید هنگامی که در اداره آگاهی شیراز بوده صدای فریاد نوید افکاری را شنیده و صحنه کتک خوردن او به دست دو مأمور لباس شخصی را به چشم دیده است.

یک منبع آگاه در روزهای اخیر به سازمان حقوق بشر ایران گفته است که «شاهین ناصری نامه‌ای به مناسبت سالگرد اعدام نوید افکاری نوشته بود و قصد داشت این نامه را از پشت تلفن بخواند، ولی حفاظت این موضوع را فهمید و قبل از خواندن نامه او را به سلول انفرادی منتقل کرده بود».
وحید و حبیب افکاری به اتفاق برادرشان نوید افکاری، در جریان اعتراضات مرداد ۹۷ در شیراز بازداشت و به «محاربه» و قتل کارمند یک نهاد امنیتی متهم شدند.
نوید افکاری، کشتی‌گیر ۲۷ ساله، با وجود ابهامات فراوانی که از سوی وکلایش اعلام شد و به رغم کارزار جهانی در مخالفت با اعدامش، ۲۲ شهریور پارسال اعدام و شبانه دفن شد.

سازمان زندان‌ها مرگ شاهین ناصری را رسما تایید کرد
روابط عمومی اداره کل زندان‌های تهران در اطلاعیه‌ای مرگ شاهین ناصری، شاهد شکنجه نوید افکاری در زندان را رسما تایید کرد. با خانواده شاهین ناصری نیز برای تحویل جسد تماس گرفته شد.

https://www.dw.com/fa-ir/سازمان-زندانها-مرگ-شاهین-ناصری-را-رسما-تایید-کرد/a-59271982

در توضیحاتی که پنج‌شنبه، اول مهرماه از سوی روابط عمومی اداره کل زندان‌های استان تهران منتشر شد، مرگ شاهین ناصری، شاهد شکنجه نوید افکاری در زندان رسما تایید شد.
بنابر گزارش بهداری زندان، شاهین ناصری به خاطر “شرایط اورژانسی” از سلول انفرادی به بهداری منتقل شده و “عملیات احیاء (ماساژ قلبی، تنفس مصنوعی و تزریق اپی نرفین و فیکس IV Line) به مدت ۴۵ دقیقه” بر روی او انجام می‌شود که بی‌نتیجه بوده و به فوت این زندانی می‌انجامد.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
بر اساس اطلاعیه سازمان زندان‌ها “علت تامه” فوت شاهین ناصری در پزشکی قانونی در دست بررسی است و بعدتر اعلام خواهد شد.
تحویل جسد
پس از گذشت ۲۴ ساعت از مرگ شاهین ناصری در سلول‌های انفرادی زندان تهران بزرگ، مقام‌های زندان با خانواده او تماس گرفته و از آنها خواسته‌اند برای تحویل گرفتن جسد او به پزشکی قانونی کهریزک مراجعه کنند.
سازمان حقوق بشر ایران در مطلبی با انتشار خبر تماس با خانواده شاهین ناصری به نقل از یک منبع مطلع در این خصوص نوشت: «دیشب بعد از اینکه تلفن‌ها قطع شده بود، در ساعت خارج از وقت اداری و ساعتی که مرسوم نیست اینگونه بازدیدها انجام شود، دادستان تهران آقای القاصی مهر، به اضافه آقای شهریاری که رئیس دادسرای امور جنایی است و چندتن از مسئولان از جمله رئیس زندان به حسینیه سالنی که شاهین پیش از انتقال به انفرادی در آنجا نگهداری می‌شد مراجعه کرده و با هم‌اتاقی‌های او صحبت کردند. بچه‌های اتاق شاهین تاکید کردند که وی سالم بود و شاداب و با کسی نیز مشکلی نداشت. او اهل خودکشی نبود و برای آینده برنامه‌ریزی کرده بود، نه بیماری خاصی داشت و هیچ دشمنی هم در بین زندانیان نداشت».
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
به گزارش سازمان حقوق بشر حضور دادستان تهران و رئیس دادسرای امور جنایی در بین هم‌اتاقی‌های سابق شاهین ناصری، نگرانی‌ها درباره تلاش مسئولان برای “سناریوسازی و پنهان‌کاری درخصوص مرگ مشکوک این زندانی” را افزایش داده است.
شهادت شاهین ناصری درباره شکنجه نوید افکاری
نوید افکاری ۲۲ شهریور ۹۹ در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد. گزارشات مختلفی از شکنجه او برای اخذ اعتراف اجباری منتشر شد اما قوه قضاییه ایران ضمن تکذیب شکنجه افکاری گفته بود که او در شرایط عادی اعتراف کرده است.
اما در همین زمان صدای شاهین ناصری که آن زمان مشغول گذراندن دوره محکومیت خود برای جرایم غیرسیاسی در شیراز بود، پخش شد که به عنوان شاهد شکنجه نوید افکاری، این ادعا را تکذیب می‌کرد.
شاهین ناصری که کارشناس بازرگانی بود، در برگه “تحقیق از شاهد” جزئیات روزی را توصیف کرده بود که نوید افکاری را در شیراز “هنگام شکنجه” دیده است.
بر اساس این چهار ورق شهادت‌نامه، شاهین ناصری گفته است هنگامی که در اداره آگاهی شیراز بوده صدای فریاد نوید افکاری را شنیده و صحنه کتک خوردن او به دست دو مامور لباس شخصی را به چشم دیده است.
نوید افکاری سنگری، کشتی‌گیر ۲۷ ساله شیرازی، دو برادرش وحید و حبیب و جوان دیگری به نام سعید دشتکی به اتهام “مشارکت فعال” در حرکت‌های اعتراضی مرداد ماه ۱۳۹۷ در شیراز محاکمه و محکوم شدند.
نوید افکاری در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد اما آخرین گفته‌های او پیش از اعدام ثبت شد.
این کشتی‌گیر از جمله درباره شکنجه‌اش گفته است: «روی صورتم پلاستیک می‌کشیدند و مرا تا مرز خفگی و مرگ پیش می‌بردند. دست‌ها و شکم و پاهایم را به وسیله باتوم و اجسام سخت به شدت مورد ضرب و شتم قرار می‌دادند و مکررا با الفاظ توهین‌آمیز و رکیک اهانت می‌کردند. مرا محکم می‌بستند و در بینی‌ام الکل می‌ریختند».


بیشتر از رسانه‌های ملیِ همگانی به‌مثابه شاخه‌ چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پیمایش به بالا

بیشتر از رسانه‌های ملیِ همگانی به‌مثابه شاخه‌ چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب