علی صدارت– هشتادمین روز انقلاب ۱۴۰۱، و منقلبتر شدن مردم در روزهای ۱۴، ۱۵، و ۱۶ آذر
چهلمِ شهدایِ روزِ چهلمِ شهادتِ مهسا امینی
در هشتادمین روز جنبشِ خودجوشِ منقلب شدن مردم، این دومین چهلم است که ایرانیان، والاتر کردن کیفی و کمی اعترضات و تظاهرات و اعتصابات، را به افکار عمومی دنیا نمایش دادند. از شروع جنبش، هنوز به سه ماه هم نرسیده ولی مشارکت مردم بسیار نویدبخش بوده است. انقلاب سال ۱۳۵۷، حدود سیزده ماه به طول انجامید و مراسم زنجیرهای چهلم شهدا، جنبش خودجوش را تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیش برد.
تاریخ تولید و انتشار: امروز ۱۴ آذر ۱۴۰۱ برابر با ۵ دسامبر ۲۰۲۲ دوشنبه
❊
مطلب را به شکل صوتی، در اینجا بشنوید:
❊
حسن تصادف ۱۴، ۱۵، و ۱۶ آذر و این ابیات را ببینید:
یکی جشنگاهی بیاراست شاه—چنان چون شب “چارده” چرخ ماه
سپه را به بهرام فرخ سپرد—همی رفت با “پانزده” مرد کورد
چو از “شانزده” روزشان برگذشت—همه حال گیتی دگرگونه گشت
–
مطلب را به صورت تصویری در اینجا ببینید و در همرسانی مشارکت بفرمایید:
اینستاگرام
https://www.instagram.com/tv/ClzBhCWJtTX/
❊
یوتیوب
https://youtu.be/sS3ApmcJnG4
❊
مطلب را همچنین میتوانید به شکل صوتی، در رسانههای ذیل بشنوید و همرسانی بفرمایید:
https://open.spotify.com/episode/3D2E9xcz3Wgs6W0Y3MKrtE
https://open.spotify.com/show/4qgBbjUS5XyqFQ0RL1wdh9
–
https://castbox.fm/channel/علی-صدارت-id3317800?country=us
https://castbox.fm/podcasts/sedarat
❊
❊
در واتساپ با شناسه:
علی صدارت-نظر، خبر، تحلیل
با آدرس:
https://chat.whatsapp.com/IT11IqMZ44v9L62gPRghhu
❊
http://alisedarat.com/contact-us/
❊
آدرس مطلب در سایت
http://alisedarat.com/1401/09/14/9855/
❊
❊
❊
بر اساس تحلیلهای دستگاههای امنیتی-اطلاعاتی غربی که شورای امنیت ملی روسیه در اختیار رژیم گذاشته، «مردم در وضعیت انقلاب قرار گرفتهاند.»
–
استیصال رژیم در مقابل خیزش انقلابی: «۸۴ درصد مردم اعتراضات را راه حل مشکلات میدانند»
حداد عادل: بسیج ضعیف شده و توان بسیجکنندگی ندارد
نشست «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» برقرار شد و فایل صوتی آن توسط گروه بلکریوارد افشا گردید. در این جلسه:
اسماعیل کوثری از صادر نکردن بیانیه از سوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و همچنین موضع نگرفتن چهرههای سیاسی اصولگرا علیه مردم انتقاد کرده و میگوید: «باید بزنیم در دل دشمن. اگر این کار را نکنیم میخوریم. خواص چرا سکوت کردند؟ فقط منافع خود را میخواهند؟ بچههای بسیجی در خیابان انتظار دارند.»
رضا تقوی، رییس سابق شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، می گوید: «نیروهای انقلابی در شهرها به شدت منتظرند تا کسی از تهران برود و توجیهشان کند. برویم به آنها روحیه بدیم، بعضی روحیه شان را باختهاند.»
مجتبی شاکری، عضو دیگر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، گفت:«خطر بعدی تبدیل این اختلافات کف خیابون به رمان و داستان و فیلم و جشنواره و تولیدات خانگی است. بعدا میزنیم تو سر خودمان که چه کنیم. وزارت ارشاد و صدا و سیما چهکاره هستند.»
دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب همچنین خبر داد که شورای امنیت ملی تصویب کرده که یک «قرارگاه رسانه» حاکمیتی با حضور نهادهای مختلف برگزار شود.
پیش از این نیز گزارشی درباره خسته شدن نیروهای سرکوب و روحیه ضعیف آنان منتشر شده است.
از جمله مدیران رسانههای وابسته به حکومت نیز در دیدار با جانشین فرمانده بسیج خواستار افزایش حقوق نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی شده و گفته بودند: «اخبار خوبی درباره وضعیت نیروهای ناجا نداریم. خسته شدند و خیلی ناراضیاند. به ویژه با این وضعیتی که سیستان پیش آمد.»
اژهای، رییس قوه قضاییه، از جمله کسانی که ترس و وحشت در صدا و بیان او مشخص بود.
نماینده مجلس، مخالفان حجاب اجباری را «مرتد» خواند!
در حالیکه رضا داوری، دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ادعا میکند: «رهبر جمهوری اسلامی مدیریت خود را بر اوضاع از دست نداده است».
ببینیم خامنهای خود چه میگوید:
«در جنگ رسانهای عقبیم.»
«اعتراضات به زودی تمام نمیشود و نظام سلطه با تمام وجود به میدان آمده است»
خامنهای درباره تجمعهای محلهمحور، از سازمان تبلیغات اسلامی خواسته در مساجد محلی، گروههایی برای سرکوب آماده کنند. بر اساس بولتنهای افشا شده، رژیم بزرگترین دستاورد خیزش انقلابی را ریختن ترس مردم از نیروی انتظامی دانستهاند.
در بولتن سری فارس که گفته شد فقط در یک نسخه و برای حسین سلامی تهیه شده بود، خامنهای در ماجرای کشتار زاهدان، رییس دولت سیزدهم و دبیر شورای عالی امنیت ملی را به کمکاری متهم کرده است.
خامنهای و تهیهکنندگان بولتن همچنین با نگرانی از اینکه مردم ایران، دست داشتن دشمن خارجی در اعتراضها را باور نمیکنند، تاکید شده که باید کاری کرد تا مردم فکر کنند اعتراضها کار خارجیهاست.
خامنهای از ترس تنتقادات روزافزون در رابطه با وابستگی و عدم استقلال تحمیل شده به ایران گفت: اول انقلاب میگفتیم نه غربی، نه شرقی. ولی حالا دیگه شرق نداریم. این در حاتلی است که هموطنان ما از جمله امشب در سعادت آباد تهران شعار پرشعوری سردادند: رهبر مسلمینه، نوکر روس و چینه!
–
ولی این ترس، مربوط به ۷۸ روز اخیر نیست، و حرارت آتش زیر خاکستر را خامنهای، در ۷ تیر ۱۴۰۱، احساس کرده و در دیدار با مسوولان قضایی: «خدای سال ۶۰ همان خدای امسال است.»
–
وابستگی رژیم ولایت مطلقه به مشاورههای روسیه در بولتن اختصاصی هک شده خبرگزاری فارس برای حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران هم مشهود است. در این بولتن به شنود روسیه از دستگاههای اطلاعاتی غربی برای تحلیل وضعیت ایران اشاره شده است. در بخشی از این بولتن آمده است:
«روسها حاصل شنودهای منطقهای خود را از دستگاههای اطلاعاتی خارجی درباره ایران در اختیار مقامهای ایرانی قرار دادهاند که نشان میدهند مردم در وضعیت انقلاب قرار گرفتهاند.»
نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه، در سفر خود به تهران در روز ۲۰ آبان ۱۴۰۱ از جمله با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملاقات کرد برخی از این گزارش ها را با خود آورده بود. خامنهای برای ساکت کردن اعتراضات منتقدان در مورد وابستگی به روسیه گفته: در زمان انقلاب میگفتیم …نه شرقی، نه غربی… ولی الان دیگه شرق وجود ندارد!…
❊
خبرگزاریهای ایران از اجرای حکم اعدام چهار نفر (با نامهای حسین اردوخانزاده، شاهین ایمانی محمودآباد، میلاد اشرفی آتباتان و منوچهر شهبندی بجندی) در روز یکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ (۴دسامبر۲۰۲۲) خبر دادند.
همچنین اعلام شد که برای ۸۰ نفر از بازداشتشدگان خیزش انقلابی مردم ایران اتهامات «محاربه و افساد فی الارض» صادر شده که می تواند برای آنان حکم اعدام را به دنبال داشته باشد. این در صورتی است که خامنهای دستور داده بود ابتدا برای افراد به اتهام نقش داشتن در کشته شدن برخی از نیروهای بسیج حکم «قصاص(اعدام)» صادر شود و بحث «محاربه» متوقف شود. در پی اعتراضات در شهرهای کردنشین ایران و اتفاقات دیگر، سیاست رژیم ولایت مطلقه بر این قرار گرفته که اتهام «تروریسم، و محاربه و افساد فی الارض» نیز برای افراد مطرح شود و این اتهامات حداقل برای ۶ زندانی در تهران صادر گردید.
در حالی که خانواده شهید کیان پیرفلک و حجتالله درویشپور نماینده سابق ایذه در مجلس گفته بودند که ماموران خودروی خانواده کیان پیرفلک را به رگبار بستهاند، فردی که به ادعای محسن رضایی به عنوان قاتل شهید کیان معرفی و خبر بازداشت او اعلام شده یک قاچاقچی اسلحه بوده است.
❊
در کشتار ۸ مهر ۱۴۰۱ زاهدان حدود ۱۰۰ هموطن از جمله هفت کودک و نوجوان کشته شدند.
بر اساس فایل صوتی نشست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب که گروه بلکریوارد افشار کرده، غلامعلی حداد عادل، رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، از رضا داوری، دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، میخواهد که در ابتدای این جلسه گزارشی درباره اعتراضها ارائه کند.
به گفته رضا داوری دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، ماموران کلانتری زاهدان، از جمله ماموری که بالای کلانتری بوده، در شلیک به مردم از جمله دو کودک، «اشتباه فاحشی کرده و در حین تیراندازی به منطقه دیگری (دور از پاسگاه) شلیک کرده که تعدادی زن و مرد و کودک شهید شدند که در ماجرا نبودند.» در صورتیکه مقامها و رسانههای رسمی رژیم ولایت مطلقه دلیل شلیک به مردم را حمله مسلحانه به پاسگاه ذکر کرده بودند.
طبق بولتنهای لو رفته «خبرگزاری فارس»، علی خامنهای دستور داده که مولوی عبدالحمید «بی آبرو» شود. ولی داوری در این جلسه میگوید: «مولوی عبدالحمید را درک کنید. فشار بر روی او وجود دارد. او در سخنان خود انتقاد کرد، مطالبه داشت، ولی دستور اقدام و نافرمانی و ورود به میدان نداد.»
–
در روز دوشنبه همچنین کارگران شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر دومین روز اعتصاب خود را آغاز کردند. اعتراض آنها به نابرابری مزدی و اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل است. آنها گفتهاند تا رسیدن به خواستههای خود به اعتصاب ادامه خواهند داد.
براساس گزارشهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی، همچنین در بندرعباس، کارکنان آلومینیوم المهدی در حمایت از اعتصاب سراسری روز دوشنبه دست از کار کشیدند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت نیز با انتشار اطلاعیهای از فراخوان به سه روز اعتراضی ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر حمایت کردند. در این اطلاعیه گفتهشده «معلمان، کادر درمان و پزشکان، رانندگان کامیون، کسبه و مغازهداران بازار و مردم در شهرهای مختلف همبستگی خود را با این فراخوان اعلام داشتهاند» و «ما کارگران پیمانی پروژهای نفت در کنار همه مردم کشور از این سه روز اعتراضی حمایت میکنیم».
آنها همچنین خواهان آزادی «همه کارگران زندانی. معلمان بازداشتی، دانشجویان و دانشآموزان بازداشتشده و همه دهها هزار بازداشتشده» و همچنین لغو «احکام محاربه و زندان» شدند.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در آخرین آمار خود اعلام کردند که از آغاز موج اعتراضات سراسری در ایران از ۲۶ شهریورماه ۴۷۱ نفر کشته شدهاند که ۶۴ نفر از آنها کودک و نوجوان بودهاند. همچنین ۶۱ نیروی امنیتی نیز کشته شدهاند.
براساس این آمار شمار بازداشتشدگان ۱۸ هزار و ۲۱۰ نفر تخمین زده میشود و هویت سههزار و ۵۴۶ نفر از بازداشتشدگان شناسایی شده است که ۵۸۵ نفر آنها دانشجو هستند.
بهگفته این نهاد مدافع حقوق بشر، از آغاز اعتراضات در ۲۶ شهریورماه تا کنون یکهزار و ۱۲۹ تجمع شهری و دانشگاهی در ۱۵۹ شهر انجام شده است. شمار دانشگاههای معترض ۱۴۳ مورد بوده است.
❊
چهارم آذرماه ۱۴۰۱ خبرگزاری فارس هک و از دسترس خارج شد. پنج روز بعد ۹ آذر، این خبرگزاری در رشته توییتی ضمن تایید خبر هک شدن این خبرگزاری توسط گروه «بلک ریوارد»، پذیرفت که بولتنهای محرمانه این خبرگزاری که «برای آگاهی برخی مسئولان» تهیه شده، در اختیار هکرها قرار گرفته است.
❊
مردم معترض ایران از «دارکنت» برای ادامه، پیشبرد جنبش خودجوش، استفاده میکنند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه، شورای عالی حوزه، مرکز مدیریت حوزههای علمیه و دیگر نهادهای حوزوی وابسته به حکومت با انتشار یک فراخوان مشترک از هملباسها و «مردم ولایتمدار قم» دعوت کردند که روز سه شنبه ۱۵ آذر یک تجمع اعتراضی برگزار کنند.
تجمع آخوندها در قم برای دفاع از حکومت آخوندی در داخل مدرسه فیضیه قم و برای دو ساعت برنامهریزی شده است. براساس دعوتنامه منتشر شده کسانی که در این تجمع شرکت میکنند قرار است با علی خامنهای هم تجدید بیعت کنند و چند چهره حوزوی هم برایشان سخنرانی میکنند.
❊
گویانیوز-رادیو بین المللی فرانسه – روز یکشنبه ۱۳ آذر، مجلس شورای اسلامی میزبان ابراهیم رئیسی و اعضای دولت بود. در این جلسه شیوۀ مقابله با “اغتشاشات” نیز مورد بررسی قرار گرفته است. با اینحال از اظهارات مسئولان چنین برمیآید که نه تنها دولت و مجلس، که کل قوای سهگانۀ نظام در بیبرنامگی و سردرگمی به سر میبرد.
نظامالدین موسوی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس، خلاصهای از دیدار هیئت دولت با نمایندگان را برای خبرنگاران شرح داد و گفت: “پیرامون اعتراضات و اغتشاشهایی که در این مدت شاهد بودیم، هم دولت و هم مجلس شورای اسلامی تاکید داشتند که بهترین راه مقابله با آن و بهترین راه برای رسیدن به ثبات، توجه به مطالبات واقعی مردم است که عمدۀ آن به حوزه معیشت و اقتصاد باز میگردد“.
بدین ترتیب سخنگوی مجلس نیز به پیروی از نگاه ابراهیم رئیسی، مسئلۀ اصلی کشور را به مشکلات اقتصادی محدود کرد و نتایج گفتگو میان دولت و مجلس را چنین شرح داد: “مردم همراه با انقلاب هستند. دشمن در جنگ نرم و ترکیبی همه جانبه و گسترده علیه جمهوری اسلامی تا حدود زیادی شکست خورده است اما این بدان معنا نیست که اعتراض به عملکردها وجود ندارد. مردم ضمن این که همراه با انقلاب بوده و معتقد به رهبری هستند گلایه و اعتراضهای درستی دارند که باید به آن پاسخ داده شود“.
در عمل، سران قوۀ مجریه که مدام از لزوم “بهبود وضعیت معیشتی” و توجه به “مطالبات واقعی مردم” سخن میگویند، در برابر تورم فزاینده و صعود نرخ دلار کاملاً عاجز ماندهاند. در حالی که برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است و وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی (بذرپاش) هنوز رأی اعتماد نگرفته، دولت رئیسی راه گمکرده و آشفته به نظر میرسد.
حتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس در سخنان متناقض خود به بیحاصلی فعالیتهای دولت اشاره کرد. او که در ابتدا از “رشد شاخصهای اقتصادی” سخن گفت، کمی بعد اضافه کرد که “برنامههای پنج ساله گذشته بعضاً شعاری بوده و نهایتاً بین ۳۰ تا ۴۰ درصد محقق شده که شایسته نیست”.
دو قوۀ دیگر
در این وضعیت، قوۀ قضاییه در گفتمان تکراری خود مبنی بر لزوم “جدا کردن اغتشاشگر از معترض” گرفتار مانده و با اینکه محسنی اژهای – رئیس قوه قضاییه – زمانی لزوم “گفتگو” را پیش کشید اما جز شرکت در سرکوب و صدور حکم اعدام، هیچ ابتکار عملی در جهت تسلط بر اوضاع کشور از خود نشان نداد. مسئولان این قوه نیز نتوانستهاند یک خط فکری و راهبردی مشخص – ولو با تکیه به سرکوب – را برای خود و مردم تعریف کنند.
اخیراً دادستان کل کشور اظهارات گنگی در بارۀ گشت ارشاد و قانون حجاب و عفاف به زبان آورده که معلوم نیست هدف آن وعده دادن و “نرم کردن” معترضان بوده یا تهدید و ارعاب. همین ابهام و سردرگمی در سخنان سایر مسئولان نیز مشاهده میشود.
اما در این میان، بلاتکلیفی یا بیعملکردی قوۀ مقننه بیشتر از دو قوۀ دیگر به چشم میآید. مجلس که تاکنون فقط به تکرار سخنان رهبری اکتفا کرده، در گرفتن کوچکترین تصمیم در جهت گرهگشایی ناتوان مانده است.
با انفعال فزایندۀ قوای سهگانه، به نظر بدیهی میآید که سرنوشت کشور بیش از قبل وابستۀ نهاد رهبری و البته دستگاههای امنیتی، نظامی و اطلاعاتی باشد.
❊
❊
پیشنهاد:
قانون اساسی
http://alisedarat.com/1398/04/02/4991/
کتاب قانون اساسی پیشنهادی بر اساس حقوق پنج گانه، بهمراه سند حقوقی دوران گذار
«این سند متعلق به هیچ شخص و گروه خاصی نیست، و صاحب آن در واقع، همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. در نتیجه، ضمانت اجرایی اصول این سند هم همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. مردمسالاری را فقط خود ما مردم میتوانیم و باید برقرار کنیم، نه قدرتها!»
❊❊❊
پادزهر اضطراب گذار از استبداد، سند اساسی دوران گذار برای انتقال حاکمیت به مردم ایران
صدارت : پادزهر اضطراب گذار از استبداد، سند اساسی دوران گذار برای انتقال حاکمیت به مردم ایران
http://alisedarat.com/1398/05/26/5108/
❊
❊
آگهی جلسه بحث و گفتگو، و پرسش و پاسخ (به صورت زنده)
پیشدرآمد گفتگو:
علی صدارت
عنوان:
سند اساسی دوران گذار برای انتقال حاکمیت به ما مردم ایران
مکان(برگزار کننده):
کلوب «همگرایی، استقلال، آزادی» در کلابهاوس:
❊
❊
بیشتر از رسانههای ملیِ همگانی بهمثابه شاخه چهارم دولت ❊سایت شخصی علی صدارت❊ کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.