نوامبر 2024

سه جنبش(مشروطه، نفت، انقلاب ۱۳۵۷ بهار ایران) قانون اساسی حقوق پنجگانه، چو ایران نباشد، دوباره میسازمت وطن،

صدارت-ترامپ با ایران و ایرانیان چه خواهد کرد!؟

رسمیت یافتن مقام ریاست جمهوری امریکا در ۲۰ژانویه۲۰۲۵، با مراسم سوگندخوردن، یعنی کمتر از دو ماه، آغاز خواهد شد. پرسش‌های فراوانی در مورد حکمرانی ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری مطرح است. آنچه که به ایران و ایرانیان مربوط می‌شود، ذهن بسیاری را مشغول کرده است.
ولی با گشایش افق دید، ابعاد نگرش را بهتر است به ترامپ محدود نکرد. می‌توان پرسش را به بقیه رئیس جمهورهای امریکا، و یا بهتر، به سایر مقامات دولت امریکا افزایش داد.
ولی تکلیف بریتانیا، فرانسه، آلمان، و اتحادیه اروپا، و…، و یا سایر دولت‌های غربی چه می‌شود؟ چرا نپرسیم که تک تک آنها، و یا همه‌ی آنها با ایران و ایرانیان چه خواهند کرد؟
چرا افق دید را گسترده‌تر نگردانیم. تکلیف روسیه و چین و اقمار آن‌ها و سایر قدرت‌ها در این سوی دنیا چه می‌شود؟
چرا افق دید باز هم گسترده‌تر نگردانیم و به منافع ایران و ایرانیان در رابطه با همه‌ی دیگر کشورهای دنیا نیاندیشیم؟
ولی این هم باز، نگرشی با زاویه محدود به «منافع» است. آیا جور دیگری هم می‌توان نگریست؟
 اگر افق دید به منافع محدود شود و ارتباط کشورها به فقط منافع ناچیز گردد، باز هم قدرت را اصیل دانسته‌ایم. بدین ترتیب لاجرم در پیشبرد روابط قوا و «توازن قوا» (بخوانید بی‌توازنی ضعف‌ها!) شرکت جسته‌ایم، و خود را به مشکلی از مشکلات و معضلات جهان امروز مبدل کرده‌ایم. چرا که روابط بین ملت‌ها را، در منافع ایران و ایرانیان در مقابل ضررهای بقیه کشورها و ملت‌ها، تقلیل داده‌ایم. با این دید و در این گونه روابط، رابطه‌ی مادی-مادی تنها راه ارتباطات شناخته شده است. انسان و انسان‌ها و ملت‌ها، در مادیات ناچیز می‌شوند.
ولی می‌توان با احقاقِ حقِ مطلع‌گردانی (احقاقِ حقِ اطلاع‌یابی و احقاقِ حقِ اطلاع‌رسانی) به حقوق اندیشید. می‌توان به حقوقِ جامعه‌ی ملیِ ایران، و حقوق هرجامعه‌ی ملی به‌مثابه عضو جامعه جهانی اندیشید و بدین ترتیب کانون همکاری‌های بین‌المللی را، حقوق قرار داد. با این دید، حقوق بر منافع اولویت پیدا می‌کنند. با این دید و در این گونه روابط، رابطه‌ی حقوقی-مادی راه بهتری برای روابط و ارتباطات شناخته شده است. با این دید و در این گونه روابط، که رابطه‌ی حقوقی-مادی بر روابط مادی-مادی الویت پیدا می‌کند، و با تلاش برای مخرج مشترک قرار دادن حقوق در روابط بین‌المللی، تلاش‌ها برای دست‌آوردهای مادی، هرچه خشونت‌زداتر می‌شوند.

صدارت-ترامپ با ایران و ایرانیان چه خواهد کرد!؟ بیشتر بخوانید »

برگی از بازجوئی سعید امامی (اسلامی)؛ محرمانه ترین پرونده امنیتی

…«من از آغاز انقلاب تا به امروز سرباز گوش به فرمان نظام مقدس اسلامی و مقام ولایت بوده و هستم، هیچگاه بدون کسب اجازه و یا بدون دستورات مقامات عالی نظام کاری انجام نداده ام. هرچه را که به صلاح نظام و اسلام دانسته ام به عنوان پیشنهاد به مسئولانم ارائه کرده ام. من خود را گناهکار نمیدانم. کسانی که حذف شده اند، مرتد، ناصبی و محارب بوده اند. حکم مجازات آنها مثل همیشه به ما تکلیف شده است و ما آنچه کرده ایم اجرای تکالیف شرعی بوده است نه قتل و جنایت.»…

برگی از بازجوئی سعید امامی (اسلامی)؛ محرمانه ترین پرونده امنیتی بیشتر بخوانید »

سه جنبش(مشروطه، نفت، انقلاب ۱۳۵۷ بهار ایران) قانون اساسی حقوق پنجگانه، چو ایران نباشد، دوباره میسازمت وطن،

صدارت: حقوق طبیعت، و نشست تغییرات اقلیمی «کاپ۲۹» در آذربایجان

جلسه کاپ۲۹ (COP29)، که در واقع مخفف (29th Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC)) بیست و نهمین کنفرانس طرف‌های کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی(UNFCCC) است. برخی از رسانه‌گرانِ میدانی، تعداد لابی‌گران و گروههای فشار را بیشتر از تعداد نمایندگان کشورها تخمین زده‌اند!  متاسفانه در نشست‌های کاپ، نقش لابی‌ها و گروههای فشار، بسیار چشمگیر بوده است. امسال باکو آذربایجان به عنوان محل این کنفرانس انتخاب شد. صرف اینکه این کنفرانس در یک کشور با حاکمیت استبدادی که درآمد اصلی آن انرژی‌های فسیلی است، تامل‌برانگیز است. مساله‌ی دیگر اینکه فساد حاکم بر سامانه سلطه‌سالاری، به‌خصوص در رابطه با انرژی‌های فسیلی، ظاهرا در «کاپ۲۹» هم بروز کرد. مدیر عامل کنفرانس امسال کاپ، النور سلطانووف است، که معاون وزیر انرژی اذربایجان است. یک رسانه‌گر تحقیقی که خود را به عنوان یک سرمایه‌گذار انرژی معرفی کرده بود، مخفیانه گفتگوی خصوصی خود را با سلطانووف ضبط و و منتشر کرد. این مدرک حاکی از آن است که طی این جلسه سلطانووف ظاهرا از موقعیت خود سوءاستفاده کرده و مشغول قول و قرارها برای معاملات انرژی است.
“COP” به نشست‌های سالانه کشورهای عضو این کنوانسیون اطلاق می‌شود که در آن نمایندگان کشورها برای بحث و مذاکره در مورد سیاست‌های جهانی تغییرات اقلیمی گرد هم می‌آیند. هدف اصلی این کنفرانس‌ها رسیدگی به تغییرات اقلیمی و اجرای توافقات بین‌المللی مانند توافق پاریس است که به دنبال محدود کردن گرمایش جهانی است. با توجه به فجایع تغییرات اقلیمی، «کاپ» مهمترین موسسه‌ی بین‌امللی است که به این معضل جهانی می‌پردازد. ولی در کنفرانس پارسال هم که در امارات متحده عربی برگزار شد (کاپ۲۸) و آنها برای یکسال میزبانی را به عهده داشتند، این کشور توانست با استفاده از موقعیت خود، حدود ۱۰۰میلیارد دلار قراردادهای انرژی و پتروشیمی امضا کرد.

صدارت: حقوق طبیعت، و نشست تغییرات اقلیمی «کاپ۲۹» در آذربایجان بیشتر بخوانید »

صدارت- تنش و تلاطم در آشفته‌بازار قدرتمداران، یادی از حقوق‌مداران

شهید شدن دکتر فاطمی و دکتر پوراندرجانی و دکتر سودبخش، و بی‌شمار سایرینی که تا پای جان وفای به عهد و استقامت و ایستادگی خود را در حقوق‌مداری و مردم‌سالاری ثابت کردند، شهادت می‌دهد بر پایداری راه آن‌ها، و ناپایداری قدرتِ قدرت‌مداران در تنش و تلاطم در آشفته‌بازار «توازن» قوا!
بعد از پیروزی ترامپ در کاخ نه‌چندان سفید چه خواهد گذشت؟
داستان فلسطین و معلق‌کردن مذاکرات صلح در قطر، نشست سران و مقام‌های ارشد کشور‌های اسلامی و عربی در ریاض پایتخت عربستان سعودی بدون حضور پزشکیان، نفوذ جاسوسان صهیونیست و رژیم ولایت مطلقه در دولتهای یکدیگر، خبر پسر نتانیاهو از کودتای سرویس امنیت داخلی اسرائیل (شین‌بت) و ارتش علیه پدرش و پرونده‌های فساد او خانواده‌اش، و… چه خواهد شد؟
درآمیختن افکار عمومی و محکوم‌کردن جنایت‌های صهیونیست‌ها، علتی به غیر از احقاق حق اطلاع‌یابی و احقاق حق اطلاع‌رسانی توسط شهروندخبرنگاران نداشته است. بدین ترتیب، سقوط آخرین سنگرهای استعمار در آسیای غربی، شتاب‌گیرتر می‌شوند.

صدارت- تنش و تلاطم در آشفته‌بازار قدرتمداران، یادی از حقوق‌مداران بیشتر بخوانید »

تزویر، دروغ، سیاستمداران، مغزشویی، جنگ روانی، پروپاگندا، وعده دروغ، حقه

صدارت- زوایای دیگری از انتخابات امریکا

بی‌ثباتی‌سازی‌هایی که امریکا در کشور ما و سایر ملت‌های سلطه‌بر اعمال کرده است و می‌کند، همان روش‌های جنگ روانی است که ترامپ و شرکا برای انتخابات در ۲۰۱۶، ۲۰۲۰، و ۲۰۲۴ در کشور خود امریکا هم انجام دادند. در اوج خود، نتیجه‌ی ملموس آن روش‌ها، کودتای انتخاباتی و حمله به کنگره در ۶ژانویه۲۰۲۱ را بروز داد.
در چهار سال گذشته، و به‌ویژه از ۷ اکتبر تا امروز، جو بایدن (که در امریکا بسیاری او را «جنوسید جو» می‌نامنند) چشم بر جنایت‌های اسرائیل بست و سیل اسلحه و پول را به آنجا روانه کرد. با کمبودهای اقتصادی و خدمات اجتماعی در امریکا، و از سوی دیگر با گرانی‌ها و افزایش تورم، بسیاری از فقرا و کم‌درآمدها، به سمت ترامپ متمایل شدند. بدین ترتیب دمکرات‌ها یک شکست تاریخی را تجربه کردند. 

صدارت- زوایای دیگری از انتخابات امریکا بیشتر بخوانید »

صدارت- پی‌آمدهای انتخابات امریکا در رابطه با ایران

در این گفتگو نیز مخاطب من ابرانیانی و به‌خصوص جوانان ایرانی هستند.
مخاطب من ابرانیانی هستند که به علت پیروزی ترامپ جشن گرفتند!
و همچنین، در صورتی‌که کامالا هریس در انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برای ریاست جمهوری امریکا پیروز می‌شد، می‌گفتم:
مخاطب من ابرانیانی هستند که به علت پیروزی هریس جشن گرفتند!
سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‌کرد–آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد!
برای انسان‌ها، برای ما مردم ایران، بیگانه‌ی واقعی قدرت‌ها هستند،چه قدرت‌های داخلی (جنبش سبز ۱۳۸۸) و چه قدرت‌های خارجی (جنبش زن زندگی آزادی ۱۴۰۱) 
باید به یاد خود بیاوریم که چگونه قدرت‌ها در جنبش سبز در سال ۱۳۸۸ (قدرت‌های داخلی) و چگونه قدرت‌ها در جنبش زن زندگی آزادی در سال ۱۴۰۱ ( قدرت‌های خارجی) جنبش را از جوشش انداختند، و زمان رسیدن به سقوط فیزیکی رژیم را طولانی‌تر کردند. همچنین اینکه چگونه ما مردم، راه حل را در خود ندیدیم (بلکه در قدرت‌ها دیدیم) و چگونه ما مردم، راه حل را در زمان خود ندیدیم (بلکه در آینده‌ای که هیچوقت نیامد) دیدیم.
راه حل در خود ما مردم، و در زمان حال است.
راه حل در دیگری و دیگران نیست! راه حل در خود ما مردم است.
راه حل در زمان آینده نیست! راه حل در زمان حال، در همین الان است.

صدارت- پی‌آمدهای انتخابات امریکا در رابطه با ایران بیشتر بخوانید »

صدارت- نقش عوامل خارجی در سرنوشت ملت‌ها

افزایش تورم و گسترگی فقر، دغدغه‌ی بسیاری از مردم است. به مناسبت سال‌گرد اشغال سفارت امریکا در تهران (۱۹۷۹-۱۰-۴) به عنوان مهمترین عامل و اولین قدم در به بی‌راهه بردن انقلاب، و جای‌گزین کردن انقلاب با ضد انقلاب، و همچنین به مناسبت ۵ نوامیر ۲۰۲۴، فردا، که روز انتخابات ریاست جمهوری در امریکا است، مطالبی را در جلسه این دوشنبه مورد بحث قرار می‌دهیم. 
کودتای انتخاباتی که توسط ریگن و شرکا در اکتبر ۱۹۸۰ واقع شد، به نام اکتبر ساپرایز ثبت شد، و ریگن به ریاست جمهوری رسید.
کودتای انتخاباتی مشابه‌ی هم در سال ۱۹۶۸ توسط نیکسون اتفاق افتاد، و نیکسون به ریاست جمهوری رسید.
رفسنجانی در مقام ریاست مجلس: …در آینده خواهند گفت که ما رئیس جمهور امریکا را تعیین کردیم… (نقل به مضمون)
ریگن و شرکا برای جلوگیری از آزاد کردن گروگانها به بنی‌صدر مراجعه کردند ولی چون او نپذیرفت شریک جرم این عمل غیرقانونی بشود، آنها به طراحان و مدیران کودتای خرداد۱۳۶۰ در ایران مراجعه و آزادی آنها را درست تا روز و ساعت تلحیف ریگن برای ریاست جمهوری به تعویق انداختند.
بیشتر بخوانید:    
https://alisedarat.com/2024/10/31/13718/   
اکتبر ساپرایز، از ویتنام تا غزه! و البته باز هم وطن ما!

صدارت- نقش عوامل خارجی در سرنوشت ملت‌ها بیشتر بخوانید »

صدارت: سردرگمی و بی‌تصمیمی پهلوی، و تضاد و تناقض در بخش‌های مختلف حکومت کارتر

علی صدارت: سردرگمی و بی‌تصمیمی پهلوی، و تضاد و تناقض در بخش‌های مختلف حکومت کارتر، و تقابل بین وزارت خارجه و شورای امنیت ملی امریکا، علی‌رغم این‌که تلاش همگی بر این بود به هر قیمتی باعث شکست انقلاب مردم ایران شوند، تا بدین ترتیب ساختاری که منافع امریکا را ضمانت کند را حفظ نمایند.

این هم سند دیگری است که حاکی از توانایی مردمی است که در جنبش خودجوشی که در استقلال و بدون وابستگی، و با خشونت‌زدایی، به‌پا خواستند، و با هرچه فراگیرتر کردن جنبش خودجوشی، بهار انقلاب ایران را به دنیا عرضه کردند.

گرچه امثال برژینسکی‌ها موافق سرکوب‌های پهلوی بودند، ولی کارتر که به علت افتضاح ویتنام، مجبوز بود «حقوق بشر» و «عدم مداخله در امور سایر کشورها» را شعار اصلی خود در مبارزات انتخاباتی تبلیغ کند، نمی‌توانستند کتبا (آن‌طور که پهلوی می‌خواست) به او دستور سرکوب بدهند.

صدارت: سردرگمی و بی‌تصمیمی پهلوی، و تضاد و تناقض در بخش‌های مختلف حکومت کارتر بیشتر بخوانید »

نفی خشونت، گره به اسلحه، خشونت‌زدایی

صدارت: «سرِ مار» در واقع ساختار استبداد است(پهلوی و فقیه هر دو)و در واقع فقط باید توسط خود مردم زده شود

در پاسخ به این سوال که «وعده‌ی ’زدن سرِ ما‘ به کجا انجامید؟» باید اول پرسیده شود که منظور از «سرِ مار» کیست و چیست؟ 
آن «سرِ مار» که باید زده شود، از دید سلطه‌سالاران کیست و چیست؟ و از دید مردمسالاران و حقوق‌مداران کیست و چیست؟
سوال دومی که مطرح می‌شود این است که «سرِ مار» را چه کسانی باید بزنند؟
و سوم این‌که این «سرِ مار» چگونه زده می‌شود؟
از دید مردمسالاران و حقوق‌مداران، «سرِ مار» در واقع ساختار استبداد (پهلوی و فقیه هر دو) است و در واقع فقط باید توسط خود مردم زده شود و در واقع فقط باید توسط روش‌های خشونت‌زدا زده شود!
راه حل، زدنِ ساختار استبدادی، و برانداختن ساختار دیکتاتوری است. 
راه حل، زدنِ این یا آن دیکتاتور (هم خامنه‌ای و هم پهلوی، که هر دو از یک جنس هستند) نیست.
رژیم ولایت مطلقه فقیه و نیز رژیم ولایت مطلقه پهلوی، هر دو ساختار استبدادی و دیکتاتوری دارند، و مار و اژدهایی هستند که به جان ایران و ایرانیان افتاده‌اند. 
مار و اژدها منحصر به ایران و ایرانیان نیست، از آن طرف نتانیاهو و بایدن و ترامپ هم از جنس خامنه‌ای و پهلوی و رجوی، و همه با پوتین و… همجنس هستند. همه، به اشکال مختلف در رژیمهای ولایت مطلقه‌ی فردی و گروهی، بر اریکه قدرت سوارند!
در ایران، هویت ولایت مطلقه فقیه بر ما معلوم است. ولی در بسیاری از کشورها، هویت ولایت مطلقه سرمایه‌سالاری بر مردم مجهول است. منافع این ولایت‌مداران به یکدیگر مربوط است. در بسیاری از موارد، این ولایت‌مدار، با آن ولایت‌مدار در خفای پشت پرده، با هم سازش و بده‌بستان دارند، هر چقدر هم در ظاهر در حال جنگ و ستیز باشند. 
«سرِ مار» با بمب و موشک زده نمی‌شود! 
ظهور و استقرار و استمرار این «مار»ها با یک پیش‌نیاز ممکن می‌شود، و آن فرهنگ دیکتاتوری و استبداد در خود ما مردم است. 
سرِ مار در افغانستان، رژیم طالبان، با بمب و موشک رژیم امریکا زده نشد، و حتی با اشغال ۲۰ساله‌ی افغانستان توسط امریکا و شرکا برانداخته نشد.

صدارت: «سرِ مار» در واقع ساختار استبداد است(پهلوی و فقیه هر دو)و در واقع فقط باید توسط خود مردم زده شود بیشتر بخوانید »

پیمایش به بالا